Ludovic Orban, invitat miercuri în Parlament. „Sunt disponibil să mă prezint”

Premierul Ludovic Orban a fost invitat, miercuri, de la ora 13, în plenul Parlamentului, aşa cum prevede o decizie luată luni de Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor. Parlamentarii îi cer prim-ministrului explicaţii privind măsurile pe care Executivul le-a luat pentru a limita răspândirea noului coronavirus, a organiza alegerile locale şi a deschide şcolile.

RomaniaTV.net
10 aug. 2020, 11:12
Ludovic Orban, invitat miercuri în Parlament. „Sunt disponibil să mă prezint”

Pe data de 27 iulie, preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, i-au trimis premierului Ludovic Orban o scrisoare prin care îi cereau să prezinte un raport referitor la măsurile pe care Guvernul vrea să le ia pentru limitarea răspândirii noului coronavirus şi pentru organizarea, în bune condiţii, a alegerilor pentru administraţia publică locală, dar şi pentru deschiderea noului an şcolar.

„Preşedinţii celor două Camere au transmis premierului o invitaţie pentru a veni în faţa Parlamentului şi a arăta măsurile adoptate de Guvern în perioada pandemiei şi cum a gestionat Guvernul această perioadă a pandemiei. Trebuie să ştie poporul român dacă Guvernul a luat măsurile de care era nevoie sau nu a luat măsurile de care era nevoie, de ce a întârziat anumite măsuri, de ce se întâmplă în continuare achiziţii netransparente, de ce nu au ajuns măştile la populaţie încă. Sunt foarte multe întrebări pe care colegii noştri le vor adresa premierului şi domnia sa va trebui să răspundă în faţa plenului reunit”, a declarat Robert Cazanciuc, după şedinţa Birourilor permanente reunite, conform Agerpres.

Starea de alertă ar putea fi PRELUNGITĂ din nou. „Dacă nu apar ameliorări, cel mai probabil vom prelungi”

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că este disponibil să le prezinte parlamentarilor toate datele.

„Aştept decizia Birourilor permanente reunite. Ştiţi că am fost invitat la Parlament, le-am răspuns că în cursul acestei săptămâni, fie astăzi, fie mâine, fie poimâine, fie joi sunt disponibil să mă prezint în faţa Parlamentului cu toate datele solicitate”, a spus Orban.

Ludovic Orban, despre scrutinul din 27 septembrie 2020. „La numărul actual de cazuri, putem organiza alegeri fără probleme”