Ludovic Orban ironizează „ciocălăul” ministrului Agriculturii şi are un mesaj amuzant pentru fermieri: „Să vă numere Petre Daea boabele!”

Fostul premier liberal Ludovic Orban, în prezent preşedinte al partidului Forţa Dreptei, a comentat ironic declaraţiile ministrului Agriculturii, Petre Daea, cu privire la număratul boabelor de porumb.

31 iul. 2022, 08:43
Ludovic Orban ironizează „ciocălăul” ministrului Agriculturii şi are un mesaj amuzant pentru fermieri: „Să vă numere Petre Daea boabele!”

„Fermieri, uitați de secetă și prezentați ciocălăul la control, să vă numere Daea boabele! Evident, noaptea!… a minții!

P.S. Nu am înțeles clar dacă era vorba de ciocălău sau de ciucălău. Nu prea este unu și același lucru. Oricum, și într-un caz și în celălalt, nu sunt boabe de numărat oricât l-ar ține Daea în mână„, a scris Ludovic Orban, pe Facebook.

Comentariile fostului premier vin în contextul unei declarţii hilare făcute de ministrul Petre Daea, la mijlocul săptămânii. „Un știulete când l-a luat un agronom în mână se uită la trei lucruri: În primul rând dacă e cald. În momentul în care desfaci pănușile și ai luat ciocălăul în mână e temperatura atât de ridicată, aproape de încălzești.

Citeşte şi Petre Daea continuă războiul cu cormoranii. „Mănâncă mai mult peşte decât românii. România nu mai trebuie privită ca o grădină zoologică”

Asta demonstrează că stă ca în etuvă. Rădăcina nu are apă, rodul stă ca în etuvă, greutăți pentru procesele biologice. Situația este peste tot, dat fiind faptul că există această temperatură ridicată.

În al doilea rând, când intri în lanul de porumb și iei știuletele în mână, primul lucru îi numeri rândurile de boabe, care tot timpul sunt pare. Aici e o poveste tehnică care nu merită să…Numărăm rândurile, boabele, știm masa 1.000 de boabe cât e, știm cât dă știuletele, știu densitatea…și știu exact ce produce”, spunea joi deţinătvrul portofoliului agriculturii.

Citeşte şi Petre Daea ne avertizează că pâinea se va scumpi în scurt timp. Vin vremuri grele pentru români


loading...