Ludovic Orban: Klaus Iohannis este CEL MAI POTRIVIT candidat pentru prezidenţiale

Ludovic Orban, deputat PNL, consideră că Klaus Iohannis "este cel mai potrivit candidat" al Partidului Naţional Liberal pentru alegerile prezidenţiale din toamnă.

RomaniaTV.net
02 iun. 2014, 09:14
Ludovic Orban: Klaus Iohannis este CEL MAI POTRIVIT candidat pentru prezidenţiale

Ludovic Orban a declarat, luni, la RFI, că liberalul Klaus Iohannis ar fi varianta cea mai potrivită pentru prezidenţiale.

Întrebat dacă Iohannis va fi acceptat şi de PDL,Orban a răspuns: „Eu nu pot să mă substitui colegilor de la Partidul Democrat. Asta este o decizie care ar trebui luată de comun acord, dar în Partidul Naţional Liberal astăzi, analizând din toate punctele de vedere, consider că domnul Klaus Iohannis este cel mai potrivit candidat al Partidului Naţional Liberal.

În mod evident, am evaluat şi candidaturile pe care pot să le furnizeze aliaţii de la Partidul Democrat, mi-e greu să identific un candidat mai puternic în zona respectivă. Dar în mod evident, vom avea o procedură obiectivă, profesionistă de stabilire a candidatului la funcţia de preşedinte al României, pentru că obiectivul atât al Partidului Naţional Liberal, cât şi al Partidului Democrat este acela de a câştiga alegerile prezidenţiale”.

Cât priveşte fuziunea PNL-PDL, Orban a arătat că lucrurile nu trebuie grăbite.

„Suntem după şapte ani de zile în care ne-am aflat pe poziţii antagonice, şapte ani de zile care au lăsat foarte multe urme, care au creat dispute, care au creat ranchiuni personale. Cred că primul pas pe care trebuie să-l facem este pasul de apropiere la toate nivelele, în toate localităţile din ţara asta. Trebuie să reînceapă dialogul, trebuie să recâştigăm încrederea unii în ceilalţi şi să aşteptăm ca momentul fuziunii să fie un rezultat al acestei apropieri organice care trebuie să se petreacă în toate organizaţiile locale din ţară”, a spus Orban.

RĂZBOI în PNL. Ludovic Orban: Antonescu NU ARE NICI O ŞANSĂ la prezidenţiale. 80% dintre români îi sunt ostili