Ludovic Orban le cere profesorilor să se adapteze noilor condiţii: Permanent trebuie să înveţe

După ce mai multe cadre didactice au reclamat că nu pot preda şi în mediul online şi la clasă, Ludovic Orban le cere profesorilor să se adapteze noilor condiţii. 

RomaniaTV.net
02 sept. 2020, 08:03
Ludovic Orban le cere profesorilor să se adapteze noilor condiţii: Permanent trebuie să înveţe

Ludovic Orban susține că are mare încredere în profesori, mai ales că unii dintre ei au participat la cursuri de formare în acest sens în această vară.

„Cadrele diactice trebuie să înțeleagă că trebuie să se adapteze astfel încât să predea și pentru elevii din clasă, cât și pentru cei din online. Sunt convins că marea majoritate au înțeles acest lucru. Zeci de mii de cadre didactice au participat la cursuri de creștere a competențelor de predare digitale. Permanent trebuie să învețe…

Le cer sprijinul și chiar trebuie să le mulțumesc”, a precizat Ludovic Orban.

Citeşte şi Cadrele didactice ar putea primi bonus de 500 de euro, pe modelul medicilor. Sindicatele cer laptopuri şi măşti

Ministrul Educaţiei a declarat în direct la România TV faptul că şcolile sunt pregătite pentru începerea anului şcolar în proporţie de 80%, în ceea ce priveşte echipamentul necesar procentul este de 65%. Monica Anisie a ţinut să facă un apel la responsabilitate, menţionând faptul că educaţia trebuie să continue.

„Am anunţat scenariile care sunt puse în ordinul de ministru comun pe care l-am anunţat deja şi este la Monitorul Oficial. Le transmit tuturor profesorilor, elevilor un an şcolar cu sănătate şi cât mai mult timp petrecut în spaţiul şcolii. 1 septembrie este prima zi a anului şcolar, 14 septembrie reprezintă data la care încep cursurile efectiv. La data de 1 septembrie cadrele didactice revin la unităţile de învăţământ” , a declarat Monica Anisie la România TV.