Ludovic Orban, neîncrezător în atingerea pragului de 10 milioane de persoane vaccinate în septembrie. „Am fost extrem de prudent în a stabili obiective”

Preşedintele PNL a declarat că trebuie să continue campania de vaccinare anti-COVID, mai ales în mediul rural, pentru a se putea reveni la normalitate.

07 iun. 2021, 22:58
Ludovic Orban, neîncrezător în atingerea pragului de 10 milioane de persoane vaccinate în septembrie. „Am fost extrem de prudent în a stabili obiective”

Ludovic Orban a fost întrebat despre atingerea obiectivului de 10 milioane de persoane vaccinate anti-COVID până în septembrie. Preşedintele Camerei Deputaţilor a afirmat că s-a ferit tot timpul să dea cifre privind vaccinarea deoarece acest lucru depinde şi de dorinţa oamenilor de a se imuniza.

Liderul PNL a precizat că se discută constant în coaliţie despre campania de vaccinare.

”Obiectivul nostru este de a aduce lucrurile la o viaţă normală într-un timp cât mai scurt posibil”, a afirmat Orban, conform News.ro.

Orban  precizat că trebuie să continue campania de vaccinare, mai ales în mediul rural.

Citeşte şi: Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş avertizează: „Tulpina Delta este cu până la 50% mai contagioasă. Trebuie accelerat ritmul de vaccinare”

Ludovic Orban, neîncrezător în atingerea pragului de 10 milioane de persoane vaccinate în septembrie. „Dacă cineva nu doreşte să se vaccineze, este foarte complicat”

De altfel, Ludovic Orban s-a arătat „extrem de prudent” cu privire la atingerea ţintei de vaccinare de 10 milioane de persoane în septembrie.

„Nu pot să… Eu am fost extrem de prudent în a stabili obiective numerice, pentru că, în mare măsură, depinde de dorinţa omului de a se vaccina. Dacă cineva nu doreşte să se vaccineze, este foarte complicat să-l convingi să se vaccineze, dar, evident, procentul trebuie să crească constant”, a mai spus preşedintele PNL.

Citeşte şi: Dan Barna cere sprijinul Bisericii pentru vaccinare. Luni au sosit în ţară aproape un milion de doze Pfizer 

Autorităţile ar fi vrut ca, până la 1 iunie, cinci milioane de persoane să fie vaccinate, iar până în septembrie peste 10 milioane, pentru a atinge imunitatea colectivă înaintea celui de-al patrulea val al pandemiei, estimat în toamnă.

Potrivit ultimelor date puse la dispoziție de către autorități, 4.457.688 de persoane au fost vaccinate până în prezent. Din 49.405 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, 17.205 au primit doar prima doză. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 20 de reacții adverse.

Citeşte şi: Bilanț vaccinare 7 iunie 2021. Numărul românilor care au primit doar prima doză rămâne scăzut


loading...
Partenerii noștri