Ludovic Orban nu a decis excluderea primarului din Ştefăneşti, cercetat pentru pedofilie. „Trebuie să se suspende. Nu are ce căuta în PNL”

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat că nu a cerut, deocamdată, excluderea lui Ionel Robert Ştefan, primarul din Ștefăneștii de Jos, cercetat pentru pedofilie, după ce ar fi întreținut relații sexuale cu o minoră.

14 iun. 2021, 14:11
Ludovic Orban nu a decis excluderea primarului din Ştefăneşti, cercetat pentru pedofilie. „Trebuie să se suspende. Nu are ce căuta în PNL”

Ludovic Orban a fost întrebat dacă ia în calcul excluderea lui Ionel Robert Ştefan, primarul localităţii Ştefăneştii de Jos, care este cercetat într-un dosar privind act sexual cu un minor, viol, şantaj şi influenţarea declaraţiilor. Preşedintele PNL susţine că edilul ar trebui să se suspende din calitatea de membru al partidului pe durata cercetărilor.

„E o decizie pe care trebuie să o ia Biroul judeţean. Din punctul meu de vedere, cred că ar trebui să se suspende pentru toată perioada cercetărilor din calitatea de membru”, a afirmat Ludovic Orban la finalul şedinţei de luni a Biroului Executiv al PNL.

Citeşte şi: Tensiuni uriașe în PNL! Rareş Bogdan, despre Orban: „Pierde războiul. L-a pierdut și Dragnea, l-a pierdut și Victor Ponta”

Întrebat de ce conducerea PNL nu a adoptat o poziţie fermă în acest caz, Ludovic Orban a răspuns.

„Cum nu a reacţionat? Evident că, dacă sunt adevărate faptele care sunt deocamdată în faza de cercetare, un astfel de om nu are ce să caute în PNL. Pe de altă parte, aşteptăm să vedem cum evoluează ancheta, am înţeles că există nişte paşi care trebuie făcuţi, care pot să probeze dacă acuzaţiile făcute de minoră sunt adevărate şi în funcţie de evoluţia anchetei vom lua deciziile care se cunosc”, a afirmat Ludovic Orban, conform News.ro.

Ionel Robert Ştefan, primarul localităţii Ştefăneştii de Jos din Ilfov, este cercetat într-un dosar în care se fac cercetări pentru act sexual cu minor, viol, şantaj şi influenţarea declaraţiilor şi în care este acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o fată de doar 12 ani, care ulterior a dat naştere unui copil. Edilul este acuzat c-ar fi ameninţat-o pe fată pentru a păstra tăcerea. Din cauza scandalului, primarul din Ştefăneştii de Jos a anunţat că s-a autosuspendat din PNL pentru a nu aduce prejudicii de imagine partidului.

De asemenea, el afirmă că a solicitat un test poligraf şi un test ADN care vor arăta exact contrariul a tot ceea ce se „speculează” despre el în spaţiul public şi a adăugat că „justiţia nu ar trebui să se facă la televizor”.

Citeşte şi: Primarul din Ştefăneştii de Jos, cercetat violarea unui fete de 12 ani şi şantajarea ei, s-a autosuspendat din PNL şi cere un test poligraf şi unul de ADN