Primarul din Ştefăneştii de Jos, cercetat violarea unui fete de 12 ani şi şantajarea ei, s-a autosuspendat din PNL şi cere un test poligraf şi unul de ADN

Primarul din Ştefăneştii de Jos, Robert Ştefan, cercetat într-un dosar în care se anchetează violarea unei fete de doar 12 ani care a şi dat naştere unui copil şi care ulterior ar fi fost ameninţată şi şantajată pentru a păstra tăcerea, anunţă că s-a autosuspendat din PNL pentru a nu aduce prejudicii de imagine partidului. De asemenea, liberalul Robert Ştefan a anunţat că a solicitat un test poligraf şi un test ADN pentru a dovedi că este nevinovat şi că nu este copilului lui.

13 iun. 2021, 08:54
Primarul din Ştefăneştii de Jos, cercetat violarea unui fete de 12 ani şi şantajarea ei, s-a autosuspendat din PNL şi cere un test poligraf şi unul de ADN

Primarul din Ştefăneştii de Jos, cercetat pentru act sexual cu minor, viol şi şantaj s-a autosuspendat din PNL.

”Pe fondul informaţiilor complet neadevărate care circulă despre mine în spaţiul public, deşi mă declar nevinovat, am decis să mă autosuspend din partid şi să renunţ la calitatea de membru al Partidului Naţional Liberal până la clarificarea situaţiei. Este o decizie grea, dar imperativă, întrucât nu îmi doresc să aduc în niciun fel prejudicii de imagine partidului meu”, a scris primarul din Ştefăneştii de Jos, Robert Ştefan, pe Facebook.

Liberalul spune că a cerut şi efectuarea unui test poligraf şi un test ADN pentru a-şi dovedi nevinovăţia.
„Probele vor demonstra asta, pentru că am solicitat un test poligraf şi un test ADN care vor arăta exact contrariul a tot ceea ce se speculează despre mine în spaţiul public. Sunt convins că se va face dreptate iar numele meu va fi reabilitat, dar în niciun caz justiţia nu ar trebui să se facă la televizor. Ar trebui să lăsăm magistraţii să îşi facă treaba, fără presiuni de acest fel”, a mai scris Robert Ştefan.

Vă reamintim că primarul din Ştefăneştii de Jos – judeţul Ilfov, Robert Ştefan, reţinut joi seară, într-un dosar în care se fac cercetări pentru act sexual cu minor, viol, şantaj şi influenţarea declaraţiilor şi în care este acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o fată de doar 12 ani, pe care apoi ar fi ameninţat-o pentru a păstra tăcerea, a fost pus în libertate o zi mai târziu.

Deși polițiștii au propus ca parchetul să ceară unei instanțe arestarea preventivă a suspectului, procurorii au refuzat acest lucru și l-au pus în libertate pe primar. Potrivit parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, ”nu mai subzistă temeiurile care au stat la baza reținerii, urmând ca cercetările să fie continuate cu suspecţii în stare de libertate”.


loading...