Ludovic Orban: Nu am condus niciodată sub influența băuturilor alcoolice. Dar am avut incidente, m-am răsturnat cu mașina

Ludovic Orban, președintele PNL, a spus că nu a condus niciodată sub influența băuturilor alcoolice, dar a luat amenzi de circulație, de-a lungul timpului.

18 aug. 2021, 16:25
Ludovic Orban: Nu am condus niciodată sub influența băuturilor alcoolice. Dar am avut incidente, m-am răsturnat cu mașina

Ludovic Orban a spus că nu a condus niciodată sub influența băuturilor alcoolice, dar a luat amenzi de circulație, de-a lungul timpului.

„Niciodată nu am condus sub influenţa băuturilor alcoolice. Am fost supus în mod frecvent a testul de alcoolemie”, spune Ludovic Orban.

„În campania prezidenţială din 2004 m-am deplasat la Slobozia, unde erau pregătite microbuze şi autocare pentru vot multiplu. Mergeam cu o viteză un pic cam mare şi m-a luat radarul şi am avut 3 luni suspendat permisul. Am mai avut incidente de-a lungul timpului, m-am răsturnat cu maşina la Iaşi, dar majoritatea au fost din cauza unor defecţiuni de natură tehnică”, adaugă liderul PNL.

Declarațiile lui Orban vin în contextul în care în presă au apărut informații referitoare la faptul că Florin Cîțu s-a ales cu un dosar penal pe motiv că a condus băut în SUA în urmă cu 20 de ani.

Întrebat dacă are de gând să demisioneze din funcția de premier după scandalul izbucnit pe tema dosarului penal, Florin Cîțu a răspuns: „Nu, în niciun moment! În continuare avem o guvernare pe care trebuie să o ducem la capăt. Avem reforme pe care le-am început şi trebuie să le ducem la căpăt. E un eveniment care s-a întâmplat în urmă cu 21 de ani pe care îl regret. În SUA are niciun fel de implicaţii pentru ceea ce facem noi astăzi”.

Ludovic Orban: „Să-și ceară scuze, nu a avut curaj și onestitate”

Președintele PNL, Ludovic Orban, îi cere lui Florin Cîțu să-și ceară scuze fiindcă nu a avut „curaj și onestitate” să-i informeze pe cetățeni în legătură cu episodul condamnării din SUA până acum.

Ludovic Orban spune că premierul ar trebui să-și ceară scuze și față de el pentru că nu l-a informat niciodată cu privire la acel episod deloc plăcut din viața lui.

„Îi solicit colegului meu Florin Cîțu ca, în următoarea declarație publică, să le ceară scuze cetățenilor români că nu a avut curajul și onestitatea să îi informeze despre acest episod întunecat din viața lui.

Și ar trebui să își ceară scuze și față de mine, că nu mi-a mărturisit niciodată că a fost condamnat penal pentru conducerea autoturismului sub influența alcoolului, în toate discuțiile pe care le-am avut atunci când a obținut susținerea mea pentru cele mai importante funcții în stat”, a scris Ludovic Orban pe pagina sa de Facebook.