Ludovic Orban: NU există o decizie oficială privind candidatura lui Becali sub sigla USL

Liberalul Ludovic Orban a declarat joi seara, la România TV, că nu există nici o decizie oficială a conducerii PNL privind candidatura lui Gigi Becali sub sigla USL, într-un colegiu care revine liberalilor, în colegiul 6.

RomaniaTV.net
11 oct. 2012, 19:23
Ludovic Orban: NU există o decizie oficială privind candidatura lui Becali sub sigla USL

Nu există nici o decizie oficială a conducerii PNL legată de acest subiect. Nici măcar nu s-a discutat neoficial  pe subiectul acesta. Este un subiect care deocamdată nu a fost prezentat opiniei publice decât de Gigi Becali. Eu nu am avut nici o disucţie cu preşedintele PNL sau cu un vicepreşedinte care să fi fost informat pe tema aceasta sau să fi auzit că există intenţia de a se dicuta acesta”, a declarat Orban.

Întrebat dacă este posibil ca Antonescu să fi luat decizia, Orban a răspuns: „Domnul Antonescu nu poate sa ia o decizie. (…) Deocamdată, eu nu am auzit decât ceea ce a făcut public Gigi Becali. Nu cred că exista vreo discuţie serioasa, dacă ar fi existat, aş fi ştiut. Pe de altă parte, mi se par câteva lucruri foarte ciudate. Gigi Becali este europarlametar, cum ar putea să candideze? Apoi, n-ar fi suficient ca o astfel de candidatură să fie acceptată doar de PNL, ar trebui acceptată de toate formaţiunile componente USL. Aici nu e vorba de un personaj obscur, necunoscut, Gigi Becali este o poveste, un personaj pitoresc. Nu cred că se poate lua o decizie atât de simplu şi mi se pare ciudată graba cu care Gigi Becali a făcut publică o astfel de discuţie”, a mai spus Orban.

Becali a intervenit din nou în direct, telefonic, pentru a-i răspunde lui Orban. El a precizat că a făcut publică înţelegea cu Antonescu pentru că liderul PNL i-a permis să facă acest lucru.

„Eu nu făceam publică discuţia, dar l-am întrebat pe domnul Antonescu dacă pot sa fac publică înţelegerea şi mi-a zis că pot . (…) Antonescu mi-a spus ca vom semna un protocol de susţinere împreună cu Victor Ponta. Eu nu am nicio vină. Nu e nimic dubios, eu v-am spus ce mi-a spus dl Antonescu, care este preşedintele PNL. Mi s-a admis să facă publică această chestiune. N-am nici o vină eu”, a declarat Becali, la România TV.

Gigi Becali a anunţat joi seara, la România TV, că va candida sub sigla USL la alegerile parlamentare din decembrie, într-un colegiu din sectorul 6, iar săptămâna viitoare va fi semnat un protocol de coaborare între USL şi PNG.

„M-a sunat acum o oră dl. Crin Antonescu şi mi-a spus că nu va fi vorba de o fuziune. S-a consultat cu dl. Ponta şi au ajuns la concluzia să semnăm un protocol de susţinere a USL, adică PNG susţine USL. Eu voi fi susţinut de USL într-un colegiu din sectorul 6”, a declarat Becali.