Ludovic Orban pasează situaţia paturilor ATI din ţară la Nelu Tătaru: Aş prefera să răspundă ministrul Sănătăţii

Premierul României susține că capacitatea secțiilor ATI din România poate fi crescută constant, iar autoritățile sunt pregătire să doteze orice fel de secția dedicată ATI pentru pacienții COVID. Ludovic Orban nu a dorit să răspundă la întrebarea jurnaliștilor despre numărul de paturi ATI, pasând întrebarea la ministrul Sănătății.

RomaniaTV.net
19 oct. 2020, 09:25
Ludovic Orban pasează situaţia paturilor ATI din ţară la Nelu Tătaru: Aş prefera să răspundă ministrul Sănătăţii

”Avem o capacitate în creştere. Avem un plan de creştere a acestei capacităţi care deja îl implementăm. Putem să creştem capacitatea constant. Avem atât plan făcut în privinţa unităţilor spitaliceşti unde se creşte capacitatea. Suntem pregătiţi să dotăm orice fel de secţie care va fi dedicată ATI pentru pacienţii COVID. Încercăm să creştem personalul care susţine activitatatea de ATI şi a secţiilor celorlalte astfel încât să putem creşte această capacitate la nivelul nevoilor existente” , a precizat premierul României.

Citește și: Ludovic Orban: „Creşele şi afterschool-urile NU se închid. Nu intră sub restricţii, când se atinge indicele de 3 la mie”

Premierul susține că există discuții despre numărul de paturi ATI în fiecare zi, iar orice detaliu legat de creșterea capicității pentru ATI este apanajul ministrului Sănătății.

”Aş prefera să vă răspundă la această întrebare ministrul Sănătăţii. Am avut discuţii în fiecare zi pe tema asta. Există deja plan făcut. Orice detaliu legat de creşterea capacitităţii pentru ATI cu detalii complete este apanajul ministrului Sănătăţii” , susține Orban.