ALEGERI PNL 2021. Florin Cîţu este noul preşedinte al PNL, victorie zdrobitoare

Congresul PNL s-a încheiat aşa cum era anticipat, cu o victorie clară a premierului Florin Cîţu. În campania electorală, Ludovic Orban a anunţat că va demisiona de la şefia Camerei Deputaţilor dacă va pierde alegerile

25 sept. 2021, 18:31
ALEGERI PNL 2021. Florin Cîţu este noul preşedinte al PNL, victorie zdrobitoare

ALEGERI PNL 2021. Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru șefia PNL, în cadrul Congresului desfășurat la Romexpo. Florin Cîțu l-a învins în această cursă pe Ludovic Orban, cel care a deținut funcția de președinte al PNL timp de 4 ani, cu 2878 şa 1898.

”De astăzi, suntem un partid unit şi vom folosi toate resursele împotriva adversarului nostrul, PSD”, a declarat Cîţu după aflarea rezultatului votului, invitându-şi echipa pe scenă.

Ludovic Orban a declarat sâmbătă, după ce a pierdut alegerile pentru un nou mandat la conducerea PNL în faţa lui Florin Cîţu, că demisia sa din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor va fi luni pe masa preşedintelui ales Florin Cîţu. „Din momentul de faţă între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, a mai spus Orban.

Ludovic Orban, primele declarații după ce a pierdut alergile din PNL: Luni îmi dau demisia de la șefia Camerei Deputaților. Între mine și Iohannis nu mai există niciun parteneriat de acum

Președintele ales al PNL, Florin Cîțu, nu a vrut să spună cine va ocupa funcția de președinte al Camerei Deputaților, după ce Ludovic Orban a anunțat că va demisiona. „Rămâne la PNL șefia Camerei Deputaților. Deocamdată să vedem majoritatea parlamentară, e nevoie de un vot să vedem majoritatea în Parlament. Deocamdată s-ar putea să fie cineva interimar”, a spus Cîțu.

ALEGERI PNL 2021. Delegaţii la congresul PNL au votat. Comisia de numărare a voturilor are 140 de membri, 70 desemnaţi de echipa Cîţu şi 70 de echipa Orban. Dacă niciuna dintre moţiunile celor doi candidaţi la şefia PNL nu obţine majoritatea voturilor valabil exprimate, se realizează un al doilea tur de scrutin, conform Statutului partidului.

În sală sunt aproximativ 5.000 de delegaţi. Ludovic Orban şi Florin Cîţu au fost candidaţii la preşedinţia partidului.

În sală sunt prezenţi 4.874 delegaţi. Ludovic Orban a reclamat că unii dintre delegaţii care votează la congresul PNL arată buletinul de vot coordonatorilor. El a dat exemplul unora dintre filialele judeţene, susţinând că acest fenomen nu se aplică delegaţilor din toate judeţele. „Să le fie ruşine! Asta nu e democraţie!”.

Haos la Congresul PNL, în momentul prezentării moţiunii de către Florin Cîţu. Premierul a fost huiduit şi i s-a cerut demisia, a intervenit Ludovic Orban VIDEO

ALEGERI PNL 2021. Florin Cîţu le-a cerut delegaţilor de la congresul PNL să îl voteze, pentru că îşi face bine treaba. El a spus că a început spălând vase în SUA şi a ajuns în conducerea unor bănci naţionale.. „Mă voi bate pentru PNL aşa cum nu au ştiut, nu au vrut sau nu au putut alţii să o facă”, spune Cîţu.

CONGRES PNL 2021. Ludovic Orban: „Iohannis a câştigat susţinut de PNL. Au fost negocieri pe sub masă. Fraţilor, ce facem cu guvernarea?”
„Fraţilor, ce facem cu guvernarea?” – s-a adresat Ludovic Orban colegilor săi, la Congresul PNL. El spune că niciodată nu a existat o cotă de neîncredere atât de mare pentru un premier sau un Guvern, aşa cum este Guvernul Cîţu. Orban promite că are soluţii la criza politică.

Klaus Iohannis discurs în deschiderea Congresului PNL. „Nu a fost o campanie aşa cum ne-am fi dorit. S-au spus lucruri grave, care sapă credibilitatea unui partid” VIDEO