Ludovic Orban: Profesorii trebuie să înveţe să predea online

Publicat: Miercuri, 23 Septembrie 2020 14:01 // Actualizat: Miercuri, 23 Septembrie 2020 14:01 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, la Galaţi, că profesorii trebuie să înveţe să predea online. Declaraţia vine în contextul pandemiei de coronavirus şi a faptului că peste 300 de şcoli din România sunt în scenariul roşu în care toate cursurile se ţin pe internet.

"Trebuie să înveţe să predea online. Noi am făcut toată vara cursuri prin Casa Corpului Didactic prin organizaţiile de profil, care sunt acreditate să efectueze astfel training-uri pentru îmbunătăţirea competenţelor digitale ale cadrelor didactice şi profesorii trebuie să se obişnuiască cu acest mod de predare. Până când se va termina pandemia, când se va descoperi vaccin, este clar că învăţământul se va desfăşura în una din cele trei situaţii: cu copiii în clasă, o parte acasă, o parte în clasă şi în sistem online, când o şcoală se află în scenariul roşu. Profesorii sunt obligaţi să predea materia online. Asta este obligaţia cadrului didactic de a transmite cunoştinţele copiilor fie în clasă, fie online", a spus Ludovic Orban, la Galaţi.

Întrebat dacă profesorii ar putea fi sancţionaţi pecuniar în cazul în care nu-şi îndeplinesc îndatoririle de serviciu, Orban a răspuns: "Până la sancţiuni, ei trebuie să se adapteze, trebuie să-şi sporească competenţele digitale, să înveţe să transmită cunoştinţele şi online. Dreptul la educaţie al copiilor este un drept fundamental, iar cadrele didactice trebuie să se adapteze să transmită cunoştinţele prin mijloacele online, în situaţiile în care trebuie să facă acest lucru".

Citeşte şi: DOCUMENT. Trei zile de cursuri online în şcolile în care vor fi organizate secţii de votare pentru alegerile locale

Întrebat cine plăteşte concediul acelor părinţi care în zilele când nu se face şcoală rămân cu copiii acasă, premierul a răspuns: "Avem o ordonanţă de urgenţă, care a stabilit modalităţile în care se efectuează plata către unii părinţi şi situaţiile în care se efectuează această plată. Ministerul Muncii este cel care implementează această reglementare şi va asigura plăţile necesare în conformitate cu prevederile acestei ordonanţe".

Citeşte şi: Zile libere pentru părinţi, dacă se închid şcolile. Proiectul a trecut de Senat

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8746
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H