Ludovic Orban rămâne la Camera Deputaţilor şi nu îşi retrage afirmaţia privind relaţia cu Iohannis

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, susține că își va depune mandatul de președinte al Camerei Deputaților la dispoziția premierului Florin Cîțu.

26 sept. 2021, 15:04
Ludovic Orban rămâne la Camera Deputaţilor şi nu îşi retrage afirmaţia privind relaţia cu Iohannis

Ludovic Orban a declarat că Florin Cîţu poate înregistra oricând demisia sa şi astfel să-l demită efectiv de la şefia Camerei, dar susţine că cel mai bine ar fi ca el să rămână în funcţie până la coagularea unei noi majorităţi parlamentare.

„Eu luni dimineață mi-am depus demisia în mâna președintelui PNL. Este o decizie irevocabilă și care va opera în momentul în care președintele PNL va decide să depună aceea demisia. Eu sunt un om de onoare și voi rămâne în funcție până în momentul formării unei majorități parlamentare, pentru că altfel se alege Ciolacu președinte al Camerei. Cum va funcționa un Guvern cu șef al Camerei de la PSD?”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban nu bate în retragere: „Nu-mi retrag declaraţia privitoare la Iohannis. Să aibă parteneriat cu noul preşedinte”

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, susține că nu-și retrage sub nicio formă declarația prin care a anunțat ruperea oricărui parteneriat cu președintele Klaus Iohannis. Orban i-a amintit președintelui că i-a fost șef de campanie, iar la primul moment important acesta a ales să joace cu un alt candidat.

”Nu-mi retrag declarația privitoare la parteneriatul cu președintele Klaus Iohannis. Ar fi ultima prostie din partea echipei necâștigătoare. A fost parte la Congres (Iohannis n.r.). Eu n-am văzut niciodată așa ceva. Eu mi-am făcut datoria față de Klaus Iohannis. Am fost șeful de campanie al președintelui Klaus Iohannis, împreună am obținut rezultate absolut extraordinare. Dacă vrea să aibă parteneriat să aibă cu președintele nou ales.”, a spus Ludovic Orban.

Citeşte şi: Florin Cîţu îl ameninţă pe Orban după declaraţia legată de relaţia cu Klaus Iohannis: „Dacă nu îşi clarifică poziţia, o clarificăm noi pentru el”

Ludovic Orban, după congresul PNL: „Între mine şi Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”

„Încep prin a le mulțumi celor aproape 1900 de colegi care mi-au acordat încrederea, în condițiile în care s-a desfășurat acest congres. Îl felicit pe Florin Cîțu pentru alegerea ca președinte al PNL.

De-a lungul carierei mele de 31 de ani am apărat valorile liberale și am acționat constant pentru a pune în practică un ideal al politicilor liberale pentru a realiza un salt de care România are nevoie.

Voi rămâne consecvent, îmi păstrez convingerile pt apărarea valurilor liberale. Voi continua sa acționez așa cum am făcut o și până acum, alături de colegii mei. Vreau sa vă anunț că demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților va fi luni, la prima oră, pe masa președintelui ales, Florin Cîțu. Și vreau să vă mai spun un lucru. Între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai exista niciun parteneriat”, a declarat fostul preşedinte al PNL după anunţarea rezultatelor alegerilor.

Citeşte şi: Florin Cîţu spune că va negocia cu parlamentari din toate partidele, dacă moţiunea de cenzură va ajunge la vot: „USR negociază cu PSD şi AUR, noi ce să facem?”