Ludovic Orban, reacţie dură după ce AUR a cerut interzicerea consumului de insecte. „Mănânc ce vreau!”

Ludovic Orban, liderul partidului Forţa Dreptei, a declarat că nu este de acord cu propunerea AUR, de interzicere prin lege a utilizării insectelor în producţia de hrană pentru populaţie.

15 sept. 2022, 19:42
Ludovic Orban, reacţie dură după ce AUR a cerut interzicerea consumului de insecte. „Mănânc ce vreau!”
Ludovic Orban, reacţie dură după ce AUR a cerut interzicerea consumului de insecte

Ludovic Orban, reacţie dură după ce AUR a cerut interzicerea consumului de insecte. „Mănânc ce vreau. Nu o să îmi impună meniul nici UE, nici AUR. Unii au luat-o razna”, a scris Ludovic Orban pe pagina sa de Facebook.

Petre Daea a spus clar de ce nu vrea friptură de insecte în farfurie: „Greierii trebuie lăsaţi să cânte!”

AUR a depus la Senat un proiect de lege, care îi are ca iniţiatori pe deputaţii George Simion, Lilian Scripnic, Sorin Muncaciu şi pe senatorul Claudiu Târziu, care interzice consumul de insecte. „În condiţiile în care omenirea este supusă unei manipulări oribile, zeloase şi din ce în ce mai agresive, pentru a normaliza utilizarea în alimentaţia umană a insectelor şi larvelor, considerăm absolut necesară şi de extremă urgenţă reglementarea interzicerii consumului insectelor şi viermilor, atât ca alimente de sine stătătoare, cât şi ca ingrediente. Prin această propunere legislativă, susţinem interzicerea producerii, importului, publicităţii şi comercializării acestora, respectiv interzicerea alocării de fonduri pentru a cerceta introducerea gândacilor în alimentaţia umană”, se arată într-un comunicat de presă al AUR.

Codrin Ştefănescu, despre impunerea insectelor ca alimente: „Românul e învăţat să trăiască din ce creşte în curtea lui. Ei ne distrug stilul de viaţă”

Controversele legate de consumul de insecte au apărut după ce Comisia Europeană a autorizat promovarea greierelui de casă (acheta domesticus) ca aliment nou în Uniunea Europeană. Rafael Perez, şeful echipei pentru alimente noi în cadrul DG SANTE, susține promovarea insectelor ca parte a unei alimentaţii mai sănătoase şi mai durabile, măsură benefică și mediului. În acest moment, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), peste 1.900 de specii de insecte sunt utilizate ca alimente în lume, scrie ziare com.