Ludovic Orban, reacţie dură după ce Cîţu a recunoscut că a condus băut în SUA: „Cum să plece din zona mea? E o minciună”

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat că informaţia potrivit căreia Florin Cîţu a prins prin băut la volan în Statele Unite nu a venit de la echipa sa.

11 aug. 2021, 15:48
Ludovic Orban, reacţie dură după ce Cîţu a recunoscut că a condus băut în SUA: „Cum să plece din zona mea? E o minciună”

Ludovic Orban a catalogat drept „o minciună” implicarea echipei sale în răspândirea informaţiei că Florin Cîţu a condus sub influenţa băuturilor alcoolice în SUA.

„Nu am ce să comentez. Cum să plece din zona mea dacă eu habar nu am avut de subiectul ăsta? E o minciună. Dacă eu habar nu am avut de subiect, de unde să vină de la mine? Păi dacă știa cineva din echipa mea nu-mi spunea mie lucrul ăsta? Habar nu am avut”, a declarat Ludovic Orban, conform Ştiripesurse.

Citeşte şi: Premierul Cîţu spune că prețurile au înregistrat o creștere temporară: Veniturile cresc permanent. Avem aproape cel mai ieftin combustibil din UE!

De altfel, Florin Cîţu a recunoscut miercuri că în urmă cu 20 de ani a fost încarcerat două zile în Statele Unite pentru că a condus sub influenţa alcoolului. Premierul a dat de înţeles că informaţia a apărut în spaţiul public în contextul campaniei interne din PNL.

”Da, acum 20 de ani a fost vorba despre un DUI. Conducerea sub influenţa alcoolului. Am plătit amenda respectivă foarte mare. Este contravenţie. Am făcut o greşeală acum 20 de ani. E interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD n-a apărut această informaţie, dar apare acum în competiţia internă din PNL. Eu am condus. A fost o greșeală. A trebuit să-mi vând și mașina pentru a-mi plăti amenda. Am mers un an pe jos. Am plătit foarte scump. Asta este, a fost un eveniment acum 20 de ani. Nu este un eveniment cu care să mă mândresc, dar asta a fost”, a zis Florin Cîțu.

Citeşte şi: Florin Cîţu recunoaşte că a condus sub influenţa alcoolului, în Statele Unite şi a fost închis două zile: Am făcut o greşeală acum 20 de ani! E interesant că a apărut acum, în compeţia din PNL