Ludovic Orban reacţionează în scandalul cifrelor măsluite: Ministrul Sănătăţii ar trebui să fie foarte, foarte ocupat. Eu nu mă uit la comentarii!

Ludovic Orban a avut o primă reacţie după „scandalul cifrelor măsluite” înainte de alegerile din 6 decembrie.

24 mart. 2021, 14:34
Ludovic Orban reacţionează în scandalul cifrelor măsluite: Ministrul Sănătăţii ar trebui să fie foarte, foarte ocupat. Eu nu mă uit la comentarii!

Ludovic Orban reacţionează în scandalul cifrelor măsluite. Acesta spune că Vlad Voiculescu trebuie să fie foarte ocupat în această perioadă.

Ludovic Orban reacţionează în scandalul cifrelor măsluite. Anunţul făcut de fostul premier

„Ministrul Sănătății trebuie să conducă lupta contra pandemiei, trebuie să susțină procesul de vaccinare, să pregătească proiectele care urmează a fi finanțate, trebuie să urmărească avizarea tuturor proiectelor de achiziție care sunt solicitate de spitale și finanțate din fonduri europene pe care noi le-am mobilizat, să fie foarte, foarte ocupat.

În ceea ce privește modalitatea de calcul a ratei de incidență, ea a fost cunoscută în toată perioada. Cu sprijinul STS, am pus la punct o aplicație prin care este transparent și cunoscut tot procesul.”, a subliniat președintele PNL, menționând că „sunt date cunoscute, care nu pot fi modificate în niciun fel. Cei de la PSD au timp să se uite în comentariile făcute de un ministru la 00:00 pe o postare făcută de un deputat… Demers de constituire a unei comisii de anchetă în Parlament pe analiza comentariilor de pe paginile deputaților?! Doamnă, ministrul Sănătății trebuie să se ocupe de sănătatea cetățenilor”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban a mai spus că el nu are timp să se uite peste comentariile de pe Facebook, fiind „un om ocupat.”

De altfel, președintele Camerei Deputaților a vorbit şi despre un incident inexplicabil de dinaintea votării desființării Secției Speciale.

Vă stau la dispoziție, nu înainte de a vă informa că s-a petrecut un lucru absolut incredibil. Foarte mulți colegi deputați din Partidul Național Liberal cu 40, 30, 20 de minute înainte exercitării votului pe proiectul de lege de desființare a Secției Speciale au fost sunați și convocați la DNA Brașov”.

„Nu știu [de] toți că n-am apucat să vorbesc. Înainte de a vota proiectul de lege privind desființarea Secției Speciale, mai mulți deputați ai Partidului Național Liberal au fost sunați de pe un număr de telefon, probabil e număr de cartelă, și au fost convocați la DNA Brașov”, a adăugat președintele Camerei, spre surprinderea jurnaliștilor din sală. „Evident că era un apel fals. Deci cineva a premeditat ca înaintea votului pe Secția Specială, deputați ai Partidului Național Liberal să fie chemați în mod fals, să li se comunice că trebuie să se prezinte la DNA Brașov”.

„Sergiu Bîlcea, Luminița Barcari, Nicolae Giugea… e o listă foarte mare, cred că sunt peste 10 deputați în această situație, nu știu dacă mi-au comunicat toți care au fost sunați. Cert este că asta a fost situația, înainte de vot cineva pur și simplu a încercat să-i determine pe deputații PNL să plece din țară. Eu le-am sugerat să facă sesizare la poliție, să se identifice numărul de telefon, proprietarul numărului de telefon în măsura în care este posibil, pentru a vedea cu adevărat identitatea celui sau celor care au putut să gândească așa ceva”, a mai spus Ludovic Orban.

Citeşte şi: Ludovic Orban vrea să fie preşedintele României: Voi acționa prin decizii potrivite pentru obiectivul de a câștiga alegerile prezidențiale!