Ludovic Orban: „Ruşine, PSD!” Fostul lider PNL critică PSD pentru majorarea prea mică a pensiilor, deşi în mandatul său nu s-a plătit nici indexarea la inflaţie

Orban: PSD a promis în programul electoral din 2020 că în 2022 va aduce punctul de pensie la 2.010 lei, dar din păcate va fi doar 1.586 de lei, mai puţin cu 424 de lei în fiecare lună.

11 dec. 2021, 12:29
Ludovic Orban: „Ruşine, PSD!” Fostul lider PNL critică PSD pentru majorarea prea mică a pensiilor, deşi în mandatul său nu s-a plătit nici indexarea la inflaţie

Fostul lider liberal Ludovic Orban afirmă, într-o postare pe Facebook, că vârstnicii au ajuns să voteze într-o pondere atât de mare cu PSD pentru că au crezut minciunile PSD” despre creşterile fantasmagorice de pensii”, el susţinând că PSD a promis în programul electoral din 2020 că în 2022 va aduce punctul de pensie la 2.010 lei, dar din păcate va fi doar 1.586 de lei, mai puţin cu 424 de lei în fiecare lună.”PSD a fost readus la putere de Iohannis şi nu mai are scuza că este în opoziţie”, subliniază el.

Tichete sociale de 1100 de lei pentru pensionari cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. În ianuarie, a 13-a pensie

”Minciunile PSD au picioare scurte. Aproape jumătate dintre alegătorii PSD provin din rândul pensionarilor. De ce au ajuns părinţii şi bunicii noştri să voteze într-o pondere atât de mare cu PSD ? Pentru că au crezut minciunile sistematice ale PSD despre creşterile fantasmagorice de pensii pe care le-au promis cu cinism de-a lungul timpului”, îşi începe Orban postarea pe Facebook.

El afirmă că a venit şi momentul adevărului. ”PSD a fost readus la putere de Iohannis şi nu mai are scuza că este în opoziţie”.
”Este timpul ca cei în vârstă să realizeze că vânzătorii de iluzii i-au minţit cu neruşinare doar pentru a le obţine în mod fraudulos voturile. În campania electorală, PSD a promis că va aduce punctul de pensie în 2024 la valoarea de 2.340 de lei. Conform programului lor electoral din 2020, pentru anul 2022 au promis că vor aduce punctul de pensie la 2.010 lei. Repet, fix 2.010 lei. Când colo, ce să vezi ? Cât credeţi că va fi punctul de pensie în 2022? Din păcate, doar 1.586 de lei. CU 424 DE LEI MAI PUŢIN. ÎN FIECARE LUNĂ! RUŞINE PSD !!!”, conchide fostul lider liberal.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat, joi, că a semnat şi trimis în circuitul de avizare două OUG – una vizează majorarea alocaţiilor, iar cea de-a doua majorarea punctului de pensie şi a pensiei minime.

”Am semnat două OUG extrem de importante. Prima am semnat-o cu doamna ministru Gabriela Firea şi se referă la majorarea alocaţiilor de stat pentru copii, aşa cum a fost prevăzut şi asumat în Programul de guvernare, ordonanţă care a plecat de la Ministerul Muncii către ministerele avizatoare şi, atunci când va primi avizul, va fi promovată în şedinţa de GUvern”, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, Marius Budăi.  Ministrul Muncii a precizat că cea de-a doua OUG semnată vizează pensiile.

Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră despre creşterea vârstei de pensionare. Toţi românii trebuie să afle asta
”Pensia minimă se va majora de la 800 de lei la 1.000 de lei, iar valoarea punctului de pensie va fi majorată la valoarea de 1.586 de lei”, a mai afirmat ministrul Muncii.

Marius Budăi a mai spus că Guvernul mai are prevăzută în programul de guvernare o sumă pe care o va acorda o singură dată, astfel încât cetăţenii cu pensii mai mici să fie protejaţi în faţa scumpirilor la energie şi la alimente. ”În momentul în care se va lua o decizie în coaliţie, o vom anunţa public şi se va regăsi şi într-un act normativ”, a afirmat el.

Despre ajutorul de 1.200 de lei, ministrul a precizat că nu s-a discutat despre vouchere ci doar de sume de bani.

Întrebat ce alte majorări vor fi de anul viitor, ministrul Budăi a arătat că este acea instituire a indemnizaţiei a 13-a pentru persoanele cu dizabilităţi, care face parte din Ordonanţa de urgenţă cu majorarea alocaţiilor.

”În programul de vuvernare avem un calendar de 120 de zile în care vom anunţa ulterior şi un calendar de implementare a legii pensiilor şi a legii salarizării unitare”, a mai afirmat el.

Budăi a fost întrebat dacă salariile celor din educaţie vor creşte, el precizând că în acest calendar de 120 de zile vor fi anunţate aceste măsuri. ”Dacă în coaliţie se va lua altă decizie, cu siguranţă noi miniştrii le vom pune în practică”. Ministrul nu a dorit să precizeze dacă salariile demnitarilor vor fi îngheţate.

Despre deducerile fiscale pentru familiile cu copii, Budăi a spus că aceste lucruri sunt discutate de Gabriela Firea, ministrul Familiei, cu ministrul Finanţelor Publice.

Ministrul Marius Budăi a mai spus că salariul minim pe economie va fi, de la 1 ianuarie, 2.550 de lei.

De asemenea, se va institui a 13-a indemnizaţie pentru persoanele cu dizabilităţi.  Impactul bugetar al majorării pensiilor, de la 1 ianuarie, este de 11 miliarde suplimentar şi 1,9 de miliarde suplimentar la alocaţii, precum şi 225 de milioane, pentru a 13-a indemnizaţie a persoanelor cu dizabilităţi.