Ludovic Orban se va vaccina: „Sunt un om care cred cu tărie în vaccinare”

Ludovic Orban a anunţat că se va vaccina împotriva coronavirusului. Fostul premier a precizat că vaccinul este singura soluţie care poate să ducă la încetarea pandemiei şi la revenirea la o viaţă normală.

11 ian. 2021, 23:22
Ludovic Orban se va vaccina: „Sunt un om care cred cu tărie în vaccinare”
Ludovic Orban

Ludovic Orban spune că se va vaccina împotriva coronavirusului. Preşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor i-a îndemnat pe români să se imunizeze.

Ludovic Orban: „Este singura soluţie care poate să ducă la încetarea pandemiei şi la revenirea la o viaţă normală”

„Cu siguranţă da, mă voi vaccina. Sunt un om care cred cu tărie în vaccinare. Vaccinul e o soluţie pentru a ne feri de îmbolnăvire şi, după părerea mea, este singura soluţie care poate să ducă la încetarea pandemiei şi la revenirea la o viaţă normală. (…) Îi îndemn pe toţi românii, cu toată încrederea, vaccinaţi-vă!”, a declarat fostul premier, luni seară, la B1 Tv.

Citeşte şi Etapa a doua de vaccinare. Ce categorii de persoane intră în grupa de risc. Precizări de ultimă oră

Preşedintele Camerei Deputaţilor a comentat şi disputa dintre Asociaţia Municipiilor din România şi Ministerul Sănătăţii, el precizând că se pot căuta „soluţii de finanţare rapidă” pentru centrele de vaccinare sau localităţile pot asigura angajarea cheltuielilor, pentru că în această perioadă au încasări la buget, după care pot primi banii.

Orban a spus că este adeptul principiului conform căruia pentru cheltuieli generate de la nivel naţional, dar făcute la nivel local trebuie prevăzute şi sursele de bani, pentru că altfel se pune presiune asupra bugetelor locale.

Preşedintele PNL a susţinut că nu este „un sistem corect” cel prin care se generează de la nivel central cheltuieli la nivel local, fără a se asigura fonduri.

„În mod normal trebuie să existe un dialog care nu e bine să se desfăşoare la televizor. În mod normal trebuie organizată o discuţie cu Asociaţia municipiilor, Asociaţia comunelor, cu autorităţile locale care sunt implicate în asigurarea locaţiilor de vaccinare, în aşa fel încât să se poată găsi soluţia cea mai bună”, a precizat Orban.