Ludovic Orban spune că numărul angajaţilor e comparabil acum cu cel din ianuarie. Criza COVID-19 a fost atenuată în acest domeniu

Ludovic Orban a declarat, duminică seara, că, potrivit datelor din REVISAL, la data de 20 iulie, raportat la 1 ianuarie 2020, numărul de angajaţi cu contracte de muncă a fost mai mic cu doar 648.

02 aug. 2020, 18:43
Ludovic Orban spune că numărul angajaţilor e comparabil acum cu cel din ianuarie. Criza COVID-19 a fost atenuată în acest domeniu

Eu vă dau date luate din REVISAL. La data de 20 iulie, raportat la 1 ianuarie 2020, numărul de angajaţi cu contracte de muncă a fost mai mic doar cu 648. Date oficiale din REVISAL„, a spus Ludovic Orban, la B1 Tv.

Întrebat de ce o anumită parte a presei a relatat că, în ultimele luni, 850.000 de oameni au rămas fără loc de muncă, premierul a spus: „Eu cred că trebuie fundamentate mai bine ştirile”.

Citeşte şi Ludovic Orban acuză o campanie de dezinformare, astfel încât oamenii să nu respecte restricţiile. „Pare că e gândită într-un laborator”

Sigur că dacă urmăreşti în REVISAL au existat mai multe categorii, suspendări, încetări de contracte, dar foarte mulţi din cei cărora le-au încetat contractele de muncă s-au reangajat. Eu vă vorbesc de angajaţi cu contracte de muncă. Este adevărat că a scăzut un pic mai mult numărul de contracte de muncă, dar numărul de contracte de muncă nu se referă la numărul de angajaţi, pentru că un angajat poate să aibă mai multe contracte de muncă„, a menţionat premierul.