Ludovic Orban: "Suntem singura ţară care creştem alocaţii şi pensii. Toată lumea va suferi din cauza acestui populism deşănţat al PSD"

Publicat: Marţi, 11 August 2020 22:16 // Actualizat: Marţi, 11 August 2020 22:16 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Ludovic Orban a avut marţi o ieşire dură la adresa PSD, după ce plenul Senatului a respins ordonanța pentru majorarea etapizată a alocațiilor de stat pentru copii, și susține că iresponsabilitatea social-democraţilor depășește orice limită, iar PNL se opune categoric "populismului greţos".

"Toate agențiile de rating urmăresc evoluția economiei românești și evoluția bugetului. Orice degradare din partea unei agenții de rating crește costul oricărei finanțări externe. Este clar că o perioadă de timp o să trebuiască să finanțăm un deficit bugetar mai mare decât deficitul bugetar de 3%, care este admis la nivel european. Orice creștere a costului finanțării aruncă pe spinarea copiilor, cărora vor ei să le plătim dublu alocațiile, toate datoriile, pe care suntem obligați să le facem pentru a plăti cheltuieli.

Problema este că, la un moment dat, putem ajunge în situația în care nu mai putem finanța deficitul. Oare PSD își dorește să ajungem în situația în care România să nu mai aibă bani să plătească salarii, pensii, investiții, să plătească alocații de copii? Iresponsabilitatea PSD depășește orice limită și suntem categoric împotriva acestui populism grețos", a declarat prim ministrul Ludovic Orban.

Orban s-a referit în discursul său şi la posibilitatea de a merge la CCR, în cazul în care PSD va avea o abordare similară şi în ce priveşte majorarea pensiilor cu 40%.

"Vom recurge la toate armele constituționale și legale pe care le avem la dispoziție pentru a salva România de dezastrul pe care îl pune la cale PSD. Repet, a genera cheltuieli, așa cum se întâmplă de patru luni de zile în Parlamentul dominat de PSD, noi și noi cheltuieli, fără niciun fel de resurse financiare, nu face altceva decât să facă un imens rău României! Nicio țară din Europa nu a avut capacitatea de a crește pensii, de a crește alocații și de a crește salarii.

Suntem singura țară care creștem alocații și pensii, dar nu putem să o facem iresponsabil, astfel încât să ajungem în 2021 sau în 2022 să nu avem de unde să plătim aceste pensii și salarii. Toată lumea va suferi dacă se insistă în această aberație populistă să se mărească pensii, salarii, ajutoare sociale și toate celelalte categorii de cheltuieli fără existența unor resurse financiare reale. Este o chestiune de bun simț, de responsabilitate.

Fac un apel la fiecare român să înțeleagă că este o minciună gogonată povestea în care poți să crești cheltuieli dacă nu există venituri – și așa România a fost afectată, ca toate celelalte țări europene. Celelalte țări europene își drămuiesc cheltuielile publice și alocă bani în investiții, alocă bani în companii, alocă bani pentru a salva locurile de muncă ale oamenilor. Exact ceea ce am făcut și noi! Nu mai avem resurse să suportăm noi și noi creșteri de cheltuieli, care nu au nicio fundamentare economică pentru că riscăm să ajungem în punctul în care toată lumea va avea de suferit din cauza acestui populism deșănțat al PSD"., a adăugat premierul Orban.

Citește și: Dan Barna aruncă în aer alianţa cu liberalii: "Evident că mi-aş dori să guvernăm singuri, nu cu PNL". Ce spune de Băsescu

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alocatii CCR orban pensii populism desantat
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H