Ludovic Orban susţine că nunţile, botezurile şi transportul în comun au dus la numărul mare de cazuri COVID

Publicat: Miercuri, 30 Septembrie 2020 18:53 // Actualizat: Miercuri, 30 Septembrie 2020 18:53 // Sursa: romaniatv.net

Ludovic Orban a declarat că numărul mare de cazuri de coronavirus a avut ca punct de pornire organizarea de nunţi şi botezuri pe durata verii. De asemenea, un alt factor de risc a fost transportul, atât cel public, cât şi cel urban.

"După analizele efectuate de INSP şi de specialiştii din cadrul Ministerului Sănătăţii şi DSU, se vede clar că riscul cel mai mare de infectare a fost în cadrul evenimentelor: nunţi, botezuri şi alte tipuri de evenimente. În care nu s-au respectat măsurile de protecţie, numărul maxim de persoane şi alte reguli care ar fi trebuit respectate. Al doilea factor de risc l-a constituit transportul, atât public, cel urban şi mai ales cel intrajudeţean, interjudeţean şi transportul spre platforme industriale, de acasă la locul de muncă şi de la locul de muncă spre casă. Am solicitat intensificarea controalelor privitoare la respectarea regulilor. De asemenea, luarea de decizii foarte clare. Acolo unde legislaţia impune trebuie introduse decizii de restricţii pentru a putea preveni răspândirea virusului", a declarat Ludovic Orban.

"Am solicitat prefecţilor, primarilor să organize întâlniri în fiecare judeţ. Primarii s-au temut să ia decizii şi să se implice activ.

"Nu am mai actualizat situaţia ţărilor. Vom decide luni, în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă să reintroducem restricţii pentru ţările care au un nivel ridicat de cazuri în ultimele 14 zile. Nu se impune carantina dacă persoanele vin cu un test negativ şi stau trei zile în România"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus covid Ludovic Orban restricţii Romania
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8747
RON
30 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H