Orban, testat de urgenţă după ce a intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19. Un moderator TV i-ar fi dat virusul

Guvernul a anunţat că au fost suspendate întâlnirile de luni ale lui Ludovic Orban, după ce premierul a intrat în contact cu o persoană infectată cu noul coronavirus într-un platou de televiziune. Este vorba despre moderatorul TV, Silviu Mănăstire, care i-a intervievat ulterior pe Nicuşor Dan, actualul primar ales al Capitalei, şi pe Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii. 

RomaniaTV.net
05 oct. 2020, 06:17

„Participarea premierului Ludovic Orban la evenimentele programate în cursul zilei de astăzi, 5 octombrie a.c., a fost suspendată urmare a faptului că una din persoanele alături de care s-a aflat în aceeași platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv, duminică, la testul pentru noul coronavirus.

Premierul Ludovic Orban a solicitat în această dimineață efectuarea unui test la cerere pentru noul coronavirus. Premierul nu a manifestat simptome specifice infectării cu noul coronavirus. Până la primirea rezultatului, premierul a suspendat întâlnirile fizice cu alte persoane”, a anunţat Guvernul.

Potrivit Ştiripesurse, Ludovic Orban ar putea fi suspect de COVID-19, după ce i-a acordat pe 29 septembrie un interviu jurnalistului Silviu Mănăstire de la B1TV, care, ulterior, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. 

De asemenea, premierul Ludovic Orban şi primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, au fost invitaţi, duminică seară, în platoul România TVla doar câteva zile distanţă după ce a intrat în contact cu moderatorul TV, confirmat cu COVID-19.

Silviu Mănăstire confirmă că are coronavirus

Silviu Mânăstire a anunţat că a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Moderatorul TV a explicat că are o formă ușoară a bolii și este asimptomatic, notează Paginademedia.

„Deocamdată am o formă asimptomatică, în afara de pierderea mirosului și gustului nu am și alte simptome agresive. Am avut invitați mulți la televiziune, a fost campanie electorală și există forma asta pasivă a virusului, se transmite destul de rapid. Asimptomaticii transmit virusul și nu poți să îți dai seamă când l-ai luat. Recomandarea mea este să vă protejați și să respectați la sânge măsurile de protecție.

Odată cu deschiderea activităților, oamenii au venit, au plecat…Repet, poți să respecți reguli și eu l-am respectat, dar dacă e să se întâmplă, se întâmplă. Toate lucrurile trebuie văzute prin respectarea normelor la sânge ca să poți să ajungi în situația să minimizezi infectarea.

Nu am avut niciun simptom. Vineri dimineața am pierdut mirosul și gustul. Dacă vă pierdeți mirosul sau gustul, 90% aveți COVID. Când se întâmplă acest lucru, acea persoană trebuie să se izoleze, să se testeze și să aștepte testul. Eu am făcut și niște analize a doua zi pentru a vedea care este starea mea. Dacă starea se înrăutățește, atunci vor merge la spital, dar dacă rămâne așa voi sta în izolare și voi cere un tratament dacă va fi cazul și sper să mă însănătoșesc cât mai repede. Repet, indiciul pentru forma ușoară de covid este pierderea mirosului și gustului”, a afirmat, duminică, Silviu Mânăstire.

Silviu Mănăstire va lipsi de pe post în următoarele două săptămâni.

Nicuşor Dan şi Nelu Tătaru s-ar putea izola pentru că au intrat şi ei în contact cu Silviu Mănăstire

După premierul Orban, Silviu Mănăstire i-a avut invitaţi la emisiune pe Nicuşor Dan şi pe Nelu Tătaru, miercuri şi joi. Cei doi politicieni nu au transmis deocamdată dacă urmează să intre în izolare.

Premierul Orban nu se consideră contact direct deoarece susţine că a purtat mască, iar în timpul emisiunii, când nu avea masca, a stat la distanţă de realizatorul TV.

Alte persoane publice care au participat la emisiunea lui Mănăstire după Orban sunt Florin Roman, liderul deputaţilor PNL, Dan Bucura, candidat independent la Primăria Sectorului 1, deputatul PNL Răzvan Prişcă.

Nicuşor Dan: Principalele probleme ale Capitalei sunt termoficarea, poluarea şi traficul. Gabriela Firea, o persoană conflictuală


loading...