Ludovic Orban: Vedem rezultatele începutului de an şcolar peste două săptămâni

Ludovic Orban se aşteaptă să vadă rezultatele începutului de an şcolar peste două săptămâni. Premierul a declarat că elevii sunt mai în siguranţă în unităţile de învăţământ decât acasă sau în parcuri. 

RomaniaTV.net
15 sept. 2020, 08:05
Ludovic Orban: Vedem rezultatele începutului de an şcolar peste două săptămâni

„Fiecare școală a avut propria organizare. Fiecare director, diriginte și învățător a stabilit niște reguli. Ele nu au fost standard peste tot. Noi am impus niște reguli, iar ele au fost respectate. Noi am luat toate măsurile și pentru a sprijini autoritățile locale.

Sunt 2 tipuri de tablete: cele cumpărate de unitățile școlare și tabletele de ONAC în sistem centralizate, pentru care au fost cumpărate 82.000 de tablete. Unde nu au ajuns școlile sunt în proprietatea autorității locale.

Trei săptămâni a fost o nebunie prezentarea începutului școlii. Vedem rezultatele peste două săptămâni. La școală copilul poartă mască și ei sunt mai în siguranță decât când nu sunt sub supravegherea părinților”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Referitor la secretarii de stat din Ministerul Educaţiei care au intrat în concediu pentru a face campanie electorală, premierul a declarat că „Ministerul Educaţiei nu stă într-un secretar de stat”.

„Ministerul Educaţiei nu stă într-un secretar de stat. Ministerul funcţionează în deplină capacitate. Ministerul Educaţiei are un întreg aparat de lucru şi toate funcţiile necesare pentru deschiderea şcolii au fost exercitate”, a precizat Ludovic Orban.

Reamintim că Monica Anisie a anunţat că doi secretari de stat de la minister, dintre care unul care răspunde de învăţământul preuniversitar, se află în concediu de odihnă, fiind implicaţi în activităţi legate de campania electorală.

Ea a afirmat duminică într-o conferinţă de presă că angajaţii Ministerului Educaţiei au făcut toate eforturile pentru ca anul şcolar să înceapă în condiţii cât mai bune şi că doi secretari de stat se află în concediu de odihnă în această perioadă.

„Atât eu, cât şi colegii mei din cadrul Ministerului Educaţiei, am făcut toate eforturile pentru ca anul şcolar să înceapă în cele mai bune condiţii. Aşa cum cred că ştiţi secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, dar şi un alt secretar de stat din cadrul ministerului Educaţiei şi-au luat concediu de odihnă pentru a putea desfăşura alte activităţi, având în vedere faptul că suntem în campanie electorală. Este vorba despre doamna Luminiţa Barcari şi despre domnul Rădulescu Dragoş”, a afirmat Monica Anisie.

Citeşte şi Reprezentanţii elevilor, părinţilor şi sindicatelor din învăţământ, scrisoare deschisă pentru Orban