Ludovic Orban: "Vom face investiţii de 8-9 miliarde de euro la CNE Cernavodă, cu parteneri serioşi din zona euro-atlantică" VIDEO

Publicat: Joi, 23 Iulie 2020 11:27 // Actualizat: Joi, 23 Iulie 2020 11:27 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Ludovic Orban a fost joi la Centrala Nuclearo-Electrică de la Cernavodă, unde a declarat că Guvernul doreşte să facă investiţii de 8-9 miliarde de euro, precizând că intenţionează ca aceste proiecte să fie derulate cu parteneri serioşi din zona euro-atlantică.

"Pentru Centrala Nucleară avem planuri mari, obiectivul nostru este să realizăm investiţii de 8-9 miliarde de euro, investiţia privind retehnologizarea Reactorului 1, de asemenea, investiţia privind construcţia reactoarelor 3 şi 4. De la instalarea Guvernului nostru, există o schimbare de abordare, vrem să realizăm aceste investiţii cu parteneri serioşi din zona euro-atlantică, parteneri care să aibă expertiza, tehnologia necesară pentru a putea susţine realizarea acestor investiţii fundamentale pentru dezvoltarea economică a României.

În cel mai scurt timp, ca urmare a constituirii unei echipe la nivel guvernamental, mandatat să exploreze cele mai bune variante pentru realizarea investiţiilor, vom negocia şi vom semna acorduri astfel încât să putem să demarăm aceste investiţii fundamentale pentru România.

Apreciez rezultatele echipei manageriale de la Cernavodă, care a reuşit scăderea cu aproximativ 10% a costurilor în special pe posturile de mentenanţă, creşterea profitului cu 120 de milioane şi în aceste condiţii şi creşterea venitului brut al angajaţilor de la 9 mii şi ceva la 14 şi ceva. Guvernul tratează cu deosebită seriozitate CNE Cernavodă şi investiţiile care trebuie realizate aici la Cernavodă", a declarat premierul.

Orban s-a referit şi la termenul de finalizare a construcţiei reactoarelor 3 şi 4.

"Gândim potenţialii parteneri, negocierea condiţiilor astfel încât să fie cât mai favorabile pentru România, schema de finanţare a acestor investiţii şi cu siguranţă termenul 2030 e un termen pe care îl avem ca obiectiv pentru finalizarea reactorului 3 şi 4", a adăugat Ludovic Orban.

Citeşte şi: Europa renunţă rapid la combustibilii poluanţi! Romania loc de TOP în clasamentul reducerii dependenţei de cărbune

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
centrală electrică centrală nucleară cernavoda Ludovic Orban
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
09 Aug
noapte 22 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H