Lufthansa ANULEAZĂ, miercuri, 876 de zboruri din cauza grevei piloţilor

Compania aeriană germană Lufthansa va anula miercuri peste o treime din zboruri, respectiv 876, din cauza unei greve a piloților, legată de dispută salarială, transmite Reuters.

22 nov. 2016, 13:14
Lufthansa ANULEAZĂ, miercuri, 876 de zboruri din cauza grevei piloţilor

Cele 876 de zboruri anulate, dintr-un total de 3.000 programate pentru miercuri, vor afecta circa 100.000 de pasageri, a anunțat marți operatorul aerian, scrie News.ro.

Piloţii de la Lufthansa intră în GREVĂ. Traficul aerian va fi perturbat timp de 24 de ore

Piloții organizează o nouă grevă după ce negocierile dintre patronat și sindicat au eșuat la începutul acestei luni. Cele două părți încearcă să se pună de acord pe niște contracte din urmă cu patru ani, iar sindicaliștii cer o creștere salarială de 3,7% în fiecare an pentru o perioadă de cinci ani în favoarea piloților de la Lufthansa.

Însă, compania aeriană a refuzat să ofere o creștere salarială mai mare de 2,5%, pe care sindicaliștii o percep ca o înghețare a salariilor.

Lufthansa încearcă să obțină un ordin judecătoresc pentru a anula greva piloților, audierea în acest caz fiind programată pentru astăzi la ora locală 15:00 (17:00 ora României), la Tribunalul pentru Litigii de Muncă din Frankfurt.