Lukaşenko îşi declară loialitatea faţă de Putin: „Dacă Rusia se prăbuşeşte, locul nostru este sub aceste dărâmături”

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a vorbit despre inviolabilitatea alianţei militare regionale Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO), dar a menționat că viitorul organizației poate depinde în mod direct de rezultatul Rusiei în războiul din Ucraina.

24 nov. 2022, 08:56
Lukaşenko îşi declară loialitatea faţă de Putin: „Dacă Rusia se prăbuşeşte, locul nostru este sub aceste dărâmături”

Vorbind în cadrul unei sesiuni a CSTO de la Erevan, Lukaşenko a menționat că recent au existat opinii conform cărora viața și soarta CSTO depind de rezultatul războiului dus de Rusia în Ucraina.

„Dacă va câștiga (n.r. Rusia), CSTO va trăi. Dacă nu va câștiga, CSTO nu va exista”, a spus președintele, conform Interfax.

„Simt că am ajuns la un consens că, dacă, Doamne ferește, Rusia se prăbușește, atunci locul nostru este sub aceste dărâmături”, a spus Lukașenko.

„Nici măcar nu ar trebui să existe astfel de conversații. Nu vom părăsi arena militaro-politică. CSTO va exista și nimeni nu se va prăbuși nicăieri. Dar avem nevoie de unitate”, a adăugat Lukașenko.

În acelaşi timp, Statele Unite ale Americii pregătesc un nou ajutor militar și financiar pentru Ucraina, în valoare de aproximativ 400 de milioane de dolari.

Citeşte şi: Zelenski: „Ne aşteptăm la o reacţie puternică din partea lumii la teroarea rusă de azi”

Ajutorul vine în urma atacurilor brutale cu rachete ale Rusiei asupra civililor din Ucraina.

„Vom continua să susţinem Ucraina atât timp cât va fi nevoie, astfel încât să poată continua să se apere singură şi să fie în cea mai puternică poziţie posibilă la masa negocierilor când va fi momentul potrivit” pentru negocieri, a declarat Antony Blinken.

Oficialul american a precizat că acest pachet include muniţii suplimentare pentru sistemele antiaeriene NASAMS, 150 de mitraliere grele cu termoviziune pentru contracararea dronelor, muniţii suplimentare pentru lansatoarele multiple de rachete HIMARS, 200 de obuze ghidate de calibrul 155 mm, plus alte echipamente care provin din stocurile armatei SUA.

Citeşte şi: Președintele Macron vrea să îl înfrunte pe Vladimir Putin! „Intenţionez să am un contact direct cu el!”