Lulache va avea o indemnizaţie fixă brută de 24.150 lei/lună ca director general al Nuclearelectrica

Directorul general al Nuclearelectrica, Daniela Lulache, va primi o indemnizaţie fixă brută lunară de 24.150 lei (5.439 euro), dar şi una variabilă, dacă îşi va îndeplini indicatorii şi criteriile de performanţă din contractul de mandat.
Romania TV
27 aug. 2013, 13:50
Lulache va avea o indemnizaţie fixă brută de 24.150 lei/lună ca director general al Nuclearelectrica

„În baza hotărârii AGA a Nucleareletrica din 22 august 2013, care fixează limitele indemnizaţiei fixe pentru administratorii executivi, Consiliul de Administratie al Nucleareletrica a stabilit următoarele cuantumuri ale indemnizaţiei fixe brute lunare pentru administratorii executivi: 24.150 lei brut lunar pentru directorul general, 22.950 lei brut lunar pentru directorul sucursalei Cernavodă, respectiv 95% din indemnizaţia directorului general”, potrivit datelor companiei de stat.

Directorii care sunt şi membri ai Consiliului de Administraţie sunt administratori executivi. În perioada în care directorii deţin şi calitatea de administrator, aceştia sunt îndreptăţiţi doar la plata remuneraţiei conform contractului de mandat, fără să primească bani şi pentru calitate de membrul al CA.

„Indemnizaţia fixă brută lunară a directorilor poate avea un cuantum de maxim de şase ori media câştigului salarial brut pe ramura de activitate (…). Având în vedere cuantumul câştigului salarial mediu brut pe ramura energie anterior datei numirii administratorilor executivi, respectiv 4.028 lei brut lunar, rezultă că plafonul maxim brut lunar al indemnizaţiei fixe este de 24.168 lei brut lunar”, menţionează Nuclearelectrica.

Membrii neexecutivi ai Consiliului de Administraţie vor primi o indemnizaţie fixă lunară şi una variabilă. Indemnizaţia fixă variază între 3.424 lei şi 4.028 lei, în funcţie de participarea la unul sau mai multe comitete consultative organizate la nivelul Consiliului de Administraţie.

„Indemnizaţia variabilă este plătibilă în funcţie de îndeplinirea indicatorilor şi criteriilor de performanţă stabiliţi în contractele de administrare/mandat aşa cum sunt preluaţi din planul de administrare/management”, potrivit sursei citate.

Indemnizaţia variabilă a membrilor neexecutivi ai Consiliului de Administraţie are două subcomponente. Prima va avea un cuantum anual maxim brut egal cu valoarea anuală a câştigurilor salariale medii brute pe ramura energie, iar a doua va fi în cuantum anual maxim brut de 0,4% aplicat la diferenţa dintre profitul efectiv realizat şi profitul net estimat pentru fiecare exerciţiu financiar, dar nu mai mult de valoarea indemnizaţiei fixe anuale determinate conform contractului de administrare.

„În echivalent lunar, subcomponenta variabilă 2 are un cuantum maxim brut lunar egal cu valoarea indemnizaţiei fixe brute lunare, respectiv suma de 4.028 lei brut lunar”, potrivit datelor Nuclearelectrica.

Nuclearelectrica este controlată de stat, prin Departamentul pentru Energie din Ministerul Economiei. Potrivit angajamentelor asumate de guvern faţă de Fondul Monetar Internaţional, un pachet de 10% din acţiunile companiei va trebui listat la bursă în acest an.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, spunea în iunie că Guvernul speră să obţină 300-350 milioane lei din listarea companiei la bursă.

DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Ce s-a ales de românul care a câștigat 10 milioane de euro la Loto 6/49. Ce face acum, nici nu zici că e milionar
Capital.ro
Tragedie în lumea filmului. A murit unul dintre cei mai buni actori ai țării. Nu s-a mai putut face nimic pentru el
Playtech.ro
Când ești obligat să plătești fondul de rulment și când nu. Ce spune legea
DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Adevarul
Sondaj comandat de Nicușor Dan înaintea primului tur. Luptă strânsă între candidați pentru locul doi
wowbiz.ro
Măriuca, fetița luată în plasament de Luminița Anghel, ar fi devenit mamă la 17 ani! David Pușcaș a rămas șocat când a aflat: „Eu nu pot să cred! Ultima dată când am văzut-o era un copil”
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Schimbări la Google Maps. Utilizatorii riscă să își piardă amintirile digitale
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Explozie fatală în Salonic! O femeie a murit în timp ce încerca să planteze o bombă într-un bancomat
Cancan.ro
Ireal ce a găsit Piedone într-un faimos bar din Constanța. Când a văzut asta, șeful ANCP a închis localul
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
România a pierdut cea mai mare voce a țării. A fost o zeiță a muzicii. Nu va mai fi nimeni ca ea
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Profesoara de 36 de ani care a trimis fotografii nud unor elevi, pedepsită aspru
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Cardinalii de la Vatican au început cea de-a 9-a reuniune pregătitoare conclavului. Semnalele de fum de deasupra Capelei Sixtine sunt gata
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
O stațiune emblemă a litoralului românesc este amenințată cu dispariția. Turiști, alungați de intervențiile ce ar fi trebuit să o pună în valoare