Lulica, prima păpuşă ţigancă, are acum un partener: Bărculică VIDEO

Fiul regelui Cioabă a completat colecţia de păpuşi cu o linie în variantă masculină. Astfel, cuplul Bărculică-Lulica se va găsi în magazine de la 1 decembrie.

RomaniaTV.net
13 nov. 2012, 08:42
Lulica, prima păpuşă ţigancă, are acum un partener: Bărculică VIDEO

În urmă cu câteva luni, Dorin Cioabă, fiul romilor de la Sibiu a lansat o linie de păpuşi cu trăsăturile femeii rome. Putem spune că s-a bucurat de un adevărat succes, pentru că mii de astfel de păpuşi s-au vândut atât în ţară, cât şi în străinătate. Iar după un aşa succes, Lulica, păpuşa ţigancă, avea neapărat nevoie şi de un partener pe măsură, Bărculică. El a fost creat în trei variante: Bărculică în varianta copil, Bărculică tânăr şi Bărculică la maturitate. Va urma însă şi o a patra variantă, Bărculică în ipostaza omului bătrân. El va avea barbă mare şi va fi ceva mai bine dimensionat.

Cele două păpuşi au fost create după o poveste adevărată. În realitate, Lulica şi Bărbulică au fost bunicii regelui romilor Florin Cioabă şi totodată primii conducători ai comunităţii de romi.

Cuplul Lulica şi Bărbulică va putea şi cumpărat cu 250 de lei, preţ promoţional faţă de 150 de lei cu cât se vindea până acum păpuşa Lulica.

De anul viitor, cei doi vor avea şi o linie de accesorii de unde nu vor lipsi căruţa şi cortul ca să fie aşa cum ne-au obişnuit romii nomazi căldărari.