Lumea sportului este în doliu. O multiplă campioană mondială la gimnastică ritmică a murit subit la 16 ani

O multiplă campioană la gimnastică ritmică a murit subit la 16 ani. Mia Sophie Lietke este fosta parteneră de antrenament a campioanei mondiale Darja Varfolomeev. Federația Germană de Gimnastică a confirmat vestea morții, care s-a produs joia trecută ”subit și pe neașteptate”.

22 nov. 2023, 14:48
Lumea sportului este în doliu. O multiplă campioană mondială la gimnastică ritmică a murit subit la 16 ani
O multiplă campioană la gimnastică ritmică a murit

O multiplă campioană la gimnastică ritmică a murit. Mia Lietke a făcut saltul la echipa germană de gimnastică ritmică în iulie 2023. Tânăra sportivă s-a făcut remarcată prin faptul că a câștigat de șase ori titlul mondial la minge, la tineret. În plus, ea a fost și vicecampioană la „All-Around” în 2022.

Citește și: Amalia Lică, super-campioană la gimnastică ritmică. Copila în vârstă de 13 ani a cucerit partru medalii de aur

O multiplă campioană la gimnastică ritmică a murit

Darja Varfolomeev (17 ani) este fosta parteneră de antrenament a gimnastei decedate. Atleta care a câștigat titlul de campioană mondială la gimnastică ritmică în 2023 a transmis că își va aduce mereu aminte de Sophie ca fiind ”o persoană foarte grozavă”.

De asemenea, Federația a transmis un mesaj pentru familia îndoliată. ”Transmitem cele mai profunde condoleanțe familiei Miei în aceste ore grele. Le urăm toată puterea din lume pentru a putea face față acestui trist eveniment.”, se precizează în comunicat, potrivit AS.com.

Nepoata Simonei Halep, medaliată la gimnastică ritmică

Nepoata tenismenei Simona Halep, Cristina Halep, în vârstă de doar 15 ani participă activ la concursuri de gimnastică ritmică. Simona a fost recent să o susțină pe nepoata ei, iar vedeta a postat chiar și pe rețelele de socializare o poză în care o felicită pe nepoata ei.

Întrebată ce planuri de viitor are, tânăra de 15 ani a răspuns ca visează la Jocurile Olimpice: „Visul meu este să ajung la Jocurile Olimpice. Gimnastica face parte din copilăria mea și îmi place. La Cupa Irina Deleanu am luat două medalii de aur”. Tânara a fost întrebată dacă nu dorește să calce pe urmele mătușii ei și să încerce tenisul: „Am încercat și tenis când eram mai mică, în paralel cu gimnastica, dar mi-a plăcut mult mai mult gimnastica”.

Cristina menționează că este apropiată de mătușa ei și că aceasta o susține cu fiecare ocazie pe care o are. „Mă felicită și mă susține la fiecare concurs!”, a declarat Cristina.