Lumea teatrului, zguduită de un nou scandal. Actriţa Anca Sigartău, urmărită penal în Dosarul Theaterstock

Lumea teatrului românesc este zguduită după ce îndrăgita actriţă Anca Sigartău este în vizorul procurorilor. Aceasta este urmărită penal în Dosarul Theaterstock. Judecătorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău o suspectează pe fosta directoare generală a Teatrului Bacovia de încălcarea legislației referitoare la cheltuielile din fonduri publice.  

RomaniaTV.net
26 oct. 2020, 14:54
Lumea teatrului, zguduită de un nou scandal. Actriţa Anca Sigartău, urmărită penal în Dosarul Theaterstock

Şi asta nu e tot. Sigartău are probleme şi pe latura civilă. Sunt în derulare mai multe procese prin care municipalitatea băcăuană și Teatrul Bacovia încearcă să recupereze de la Anca Sigartău și de la un ONG circa 700.000 de lei, sumă calculată de Curtea de Conturi. 

În 2015, Anca Sigartău, a organizat în Bacău festivalul internațional de teatru ”Theaterstock”. Festivalul era programat de altfel pentru anul 2016, însă au intervenit schimbări. Inițial, de la bugetul local, ar fi trebuit alocați doar 1,8 milioane de lei, însă în urma devizului prezentat de Anca Sigartău în Consiliul Local, bugetul a fost depășit cu mult, a declarat zdbc.ro.

Ce spun procurorii DNA: Prejudiciul ajunge la 400.000 de lei

Procurorii DNA au calculat prejudiciul ce depăşeşte suma de 400.000 de lei, iar dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău. Motivul:„prejudiciul nu depășește un milion de euro pentru care DNA are competența de cercetare”. Ancheta a fost preluată, in rem, de procurori, care inițial au clasat dosarul, dar soluția clasării a fost contestată și judecătorii au decis continuarea cercetărilor.

„În cauză, se efectuează urmărirea penală față de un suspect sub aspectul săvârșirii infracțiunii de angajarea cheltuielilor din bugetele locale peste limita creditelor bugetare aprobate. (…) La data săvârșirii prezumtivelor fapte, suspectul îndeplinea calitatea de director general al Teatrului Municipal Bacovia”, se arată în comunicatul transmis de DNA.