LUNEA ALBASTRĂ 2020. Urmează cea mai tristă zi din an. Când este BLUE MONDAY

Publicat: Duminică, 19 Ianuarie 2020 09:42 // Actualizat: Duminică, 19 Ianuarie 2020 09:42 // Sursa: romaniatv.net

Blue Monday,  "Lunea cea tristă" sau "Lunea Albastraă" este numele dat zilei de luni din cea de-a treia săptămână a lunii ianuarie. Această zi este considerată către superstioţi ca fiind cea mai deprimantă zi a anului. 

Foto: ziarpiatraneamt.ro

Numele de "Lunea cea tristă" a fost atribuit pentru prima dată acestei zile în 2005, de către compania Sky Travel, în cadrul unei campanii de publicitate, scrie Wikipedia. Apoi, acestei date i-au fost atribuite mai multe conotații negative sociale: schimbarea vremii, ghinion la bani, etc.

Citeşte şi Vacante scolare 2020. Ce vacante vor avea copiii in acest an

Această dată a fost publicată pentru prima dată într-un comunicat de presă de către Cliff Arnall, la momentul respectiv psiholog și profesor la Universitatea din Cardiff. Ziaristul Dr. Ben Goldacre de la The Guardian a raportat că acest comunicat de presă a fost livrat către un mare număr de academicieni de relații publice ai agenției Porter Novelli, care le-au oferit bani pentru a semna acest comunicat. 

O formulă de calcul

Psihologul Cliff Arnall a creat și o formulă matematică elaborată pentru a calcula cele mai deprimante zile ale anului. El a luat în considerare vremea, facturile la utilități, datoriile, nivelul motivațional, precum și faptul că majoritatea oamenilor urăsc zilele de luni. Expresia este:

{displaystyle {frac {[W+D-d]T^{Q}}{MN_{a}}}}{displaystyle {frac {[W+D-d]T^{Q}}{MN_{a}}}}

unde W exprimă condițiile meteorologice, d=debitul (diferența intre datoriile acumulate și capacitatea noastră de a plăti), T=timpul scurs de la Crăciun, Q=timpul scurs de la începutul Anului Nou, M=nivel motivațional scăzut, Na=necesitatea de a acționa, iar D exprimă salariul. [3] [4] Astfel, Cliff Arnall a stabilit că această expresia ia valoarea minimă în prima zi de luni lucratoare a anului.

Alţi svanţi spun că Lunea Albastră este o strategie de marketing

Savanții nu sunt de acord cu această teorie, notând că a fost doar o strategie de marketing din partea Sky Travel, care avea scopul de a-i face pe oameni să-și cumpere bilente pentru vacanțe cu destinații exotice și însorite.


loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 ian 15:42
Răspunde | Votează email 0 email
dan_tuzla
sa mori tu!
1
EUR
4.8024
RON
24 Feb
noapte 1 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H