Lupta aprigă pentru Primăria Capitalei. Femeia pe care un renumit general vrea să o impună ca şi candidată a PNL

PNL nu s-a hotărât încă în privinţa candidatului pentru primăria Capitalei, însă jocurile de culise sunt în toi. Una dintre tabere este a generalului Lucian Pahonţu, şeful Serviciului de Protecţie şi Pază, care doreşte să o lanseze în campanie pe actualul ministru al Muncii, Violeta Alexandru.

19 ian. 2020, 20:03
Lupta aprigă pentru Primăria Capitalei. Femeia pe care un renumit general vrea să o impună ca şi candidată a PNL

Un plan de promovare a Violetei Alexandru în spaţiul public a fost deja pus la punct și este în plină desfășurare, după cum anunţă capital.ro. Tocmai de aceea ea a fost propulsată în funcţia de ministru al Muncii, funcţie care i-a adus enormă notorietate uneia dintre predecesoarele sale, Lia Olguţa Vasilescu.

Conform surselor Capital, în perioada următoare actualul ministru al Muncii ar urma să fie expusă într-o lumină favorabilă și să iasă foarte mult în evidență. Se pare că ar fi fost puși la bătaie mulți bani pentru ca reprezentanți ai mass media să o promoveze. În aceste momente, în interiorul PNL se duc lupte aprige pentru împărțirea puterii în partid și mai ales a candidaturilor, mai scrie sursa citată. Dacă Violeta Alexandru ar fi desemnată în acest moment candidatul PNL pentru Primăria Capitalei, ea ar avea șanse minime în fața unei Gabriela Firea extrem de determinate și mai ales în fața lui Nicușor Dan, care stă cel mai bine în sondaje.

Citeşte şi Violeta Alexandru, anunţ bombă despre pensii! „Am terminat plata pensiilor în numerar”

Violeta Alexandru are 43 de ani și este absolventă a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. De asemenea are un master în Guvernanţă şi Dezvoltare Instituţională şi un altul în Afaceri Internaţionale şi Managementul Conflictelor. Între 1994 şi 1997, a activat în Asociaţia Pro Democraţia în funcţia de coordonator relaţii publice. Între 1997 şi 1999 a fost consilier în Departamentul de Comunicări Internaţionale şi Relaţii cu Românii de Pretutindeni din Administraţia Prezidenţială. De la Administrația Prezidențială s-a reîntors la Asociaţia Pro Democraţia ca director executiv, după care a fondat Institutul pentru Politici Publice (IPP), unde a activat ca director până în noiembrie 2015. În noiembrie 2015, a fost aleasă de Dacian Cioloş pentru funcţia de ministru delegat pentru consultare publică şi dialog social în noul Guvern.

După guvernarea tehnocrată, Violeta Alexandru s-a înscris în PNL, unde a activat în organizaţia Sector 1 ca vicepreşedinte. Ulterior a fost impusă lider al PNL București. Ea a mai candidat pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare, dar nu a ajuns în Parlamentul European, ocupând locul al 12-lea pe lista de pe care au intrat în PE doar primii 10 candidați.

În ceea ce-l priveşte pe Lucian Pahonţu, omul din umbră care încearcă să o propulseze în campania electorală pentru primăria Capitalei, acesta a fost implicat regulat în jocurile politice, după cum susţin sursele Capital. Şeful SPP este cel pe care Liviu Dragnea l-a numit „personaj veninos”, pentru că ar fi avut o influență nefastă asupra premierului de atunci, Mihai Tudose.

Pe 7 decembrie 2005, Lucian Pahonţu a fost numit şef al SPP, funcţie pe care o ocupă şi în prezent. El fost înaintat ulterior la gradul de general-maior (cu 2 stele) şi la cel de general-locotenent (cu 3 stele) la 25 aprilie 2008. În 2011, preşedintele Traian Băsescu i-a oferit şi a patra stea generalului Pahonţu.