Lupta cu artrita. Ce conţine dieta bună şi ce să evităm

Cei suferinzi de artrită s-au obişnuit deja probabil cu durerile zilnice dar asta nu înseamnă că acestea trebuie să fie la fel de mari încontinuu. Sunt o serie de mâncăruri care pot face mai rău, la fel cum pot fi incluse în dietă alimente care să ajute bolnavii şi cărora să le amelioreze simptomele unei boli extreme de grele.

RomaniaTV.net
08 sept. 2013, 07:58
Lupta cu artrita. Ce conţine dieta bună şi ce să evităm

Iata cateva alimente care ne pot face rau dar si cele pe care trebuie neaparat sa le includem in dieta in cazul artritei:

Ce mancaruri sa EVITĂM

1: Crustaceele, carnea rosie (doar daca suferi de guta)

De ce fac rau: Guta apare in urma acumularii de acid uric in sange, care formeaza cristale dureroase ce se instaleaza la nivelul incheieturilor. Purina, un compus care se gaseste din abundenta in crustacee, carnea rosie si in produsele lactate foarte bogate in grasimi se transforma in acid uric.

Inlocuieste-le cu: Nu mai mult de 150-200 de grame de carne slaba, carne de pui sau peste pe zi. Ai nevoie de proteine? Gateste-ti fasole boabe sau mazare. Acestea iti dau suficientul de magneziu si calciu, atat de important pentru oase.

2: Uleiurile de sofranel, floarea soarelui, porumb sau soia

De ce fac rau: Sunt extreme de bogate in acizii grasi omega-6 care au darul de a agrava inflamatiile.

Inlocuieste-le cu: Uleiuri mai sanatoase de alune sau masline.

3: Zaharul

De ce face rau: Unele studii ne releva faptul ca zaharul agraveaza inflamatiile. Cu toate ca ofera un plus rapid de energie, acel plus nu rezista in timp si poate in plus crea o stare de oboseala care si asa nu le e straina celor suferinzi de artrita. Zaharul e de asemenea bogat in calorii care consumate in exces duc la ingrasare si deci, la cresterea presiunii la care sunt supuse articulatiile bolnave.

Inlocuieste-l cu: Ceva dulce la ocazii speciale nu va dauna. Incearca insa, in meniul zilnic, sa iti obtii zaharurile in mod natural, din fructe proaspete.

Mancaruri pe care TREBUIE sa le includem in dieta

1: Pestele gras (somon, hering, sardine) si in general orice alt aliment care contine acizii grasi de tip omega-3 precum nucile, soia, semintele de dovleac

Continuarea pe Lyla.ro