Luptă grea pentru şefia PNL. Ludovic Orban sau Florin Cîţu? Trei filiale i-ar fi întors spatele fostului premier

Se dă luptă grea pentru şefia PNL. Atât Ludovic Orban, cât și Florin Cîțu sunt într-o campanie acerbă în partid în încercarea de a-şi atrage susţinerea cât mai multor organizaţii pentru alegerile din toamnă.

07 iun. 2021, 15:46
Luptă grea pentru şefia PNL. Ludovic Orban sau Florin Cîţu? Trei filiale i-ar fi întors spatele fostului premier

Luptă grea pentru şefia PNL, pentru care şi-au anunţat candidatura Ludovic Orban și Florin Cîțu. Dacă Florin Cîţu a luat o pauză după decesul mamei sale, Ludovic Orban a continuat vizitele în teritoriu pentru a câştiga încrederea şi susţinerea filialor liberale la alegerile din 25 septembrie.

În weekend, actualul lider PNL a mers în vizită în Arad, unde s-a întâlnit cu liderul PNL Arad, Gheorghe Falcă. După întâlnire, Gheorghe Falcă a ținut să precizeze că Ludovic Orban sprijină proiectele din oraș, lăsând în acest fel să se înțeleagă opțiunea sa de la congresul din toamnă.

„Președintele PNL, Ludovic Orban, este astăzi în Arad într-o vizită politică și administrativă. Aradul, prin proiectul de regenerare urbană, este văzut ca un exemplu pentru România, iar investiția municipalității în Arena Francisc Neuman arată interesul și preocuparea orașului pentru dezvoltare pe toate palierele. Aradul este susținut în dezvoltarea sa, președintele Ludovic Orban confirmând sprijinul său pentru municipiu și județ, a spus Gheorghe Falcă, duminică, pe Facebook.

Citeşte şi: Ludovic Orban, despre lupta cu Florin Cîţu, pentru preşedinţia PNL: „Nu sunt genul care să fac poze ca să-mi arăt sprijinul”

La rândul său, Ludovic Orban a declarat, după vizita în Arad, că nu este genul de om care să facă poze ca să-şi arate sprijinul, subliniind că, atunci când un preşedinte de filială îşi arată susţinerea pentru un candidat sau altul, exprimă o opţiune personală.

Întrebat câte filiale are de partea sa, Ludovic Orban a răspuns, râzând: „Foarte multe. Foarte multe, dar să ştiţi că la Congres nu trebuie numărate numai filialele, la Congres trebuie vorbit cu fiecare delegat în parte. La Congres vor participa cinci mii de delegaţi şi felul meu de a face campanie evident, este acela de a avea o relaţie cât mai bună cu liderii filialelor, cu reprezentanţii PNL din administraţia locală şi din administraţia centrală, dar felul meu de a face campanie este să fac campanie la fiecare membru al PNL şi, în momentul în care vom şti delegaţii, către fiecare delegat. Oricum, mai e o perioadă lungă până în 25 septembrie, voi participa la toate conferinţele judeţene la care îmi va permite calendarul să particip, de asemenea voi participa la Colegiile Directoare Judeţene în care se va lua decizia de susţinere, pentru că, trebuie să ştiţi, statutar, o filială decide ce moţiune sprijină – poate să sprijine o moţiune sau ambele moţiuni, poate să nu sprijine nicio moţiune, este decizia Colegiului Director Judeţean”, a afirmat Ludovic Orban.

 

Lovitură pentru Orban: trei filiale schimbă tabăra și îl susțin pe Florin Cîțu

După câştigarea susţinerii organizaţiei PNL, Ludovic Orban primeşte o lovitură. Potrivit unor surse citate de stiripesurse.ro, trei organizații PNL au schimbat tabăra şi îl susţin pe premierului Florin Cîțu la şefia organizaţiei centrale a PNL. Este vorba despre organizațiile de la Vaslui, Timișoara și Constanța – acestea ar urma să își anunțe susținerea pentru premier în perioada următoare. La Vaslui, lovitura este cu atât mai mare cu cât președintele organizației, Nelu Tătaru, a fost ministru în guvernul Orban.

Citeşte şi: Ilie Bolojan, tranșant în războiul Orban-Cițu: „Cine pierde cursa internă, trebuie să piardă și funcția în stat”


loading...