Luptă pentru putere dusă în secret la Kremlin. Cine se pregăteşte să-i ia locul lui Putin la conducerea Rusiei

Lupta pentru putere s-a intensificat la Kremlin după anexarea ilegală a celor patru regiuni ucrainene de către Rusia, a declarat șeful serviciilor de informaţii militare ucrainene într-un interviu pentru Ukrainska Pravda.

27 oct. 2022, 09:37
Luptă pentru putere dusă în secret la Kremlin. Cine se pregăteşte să-i ia locul lui Putin la conducerea Rusiei

„Anexarea regiunilor este un dezastru pentru ei, și ei știu asta. Au înțeles și mai bine că acesta este sfîrșitul și trebui să caute căi de ieșire”, a spus Budanov.

Întrebat despre „o luptă în secret pentru dreptul de succesiune pentru a deveni președinte al Federației Ruse”, Budanov a indicat două nume , precizând că Dmitri Medvedev, fost președinte al Rusiei și numărul doi în cadrul Consiliului de Securitate al țării, nu are nicio șansă.

Primul pe listă ar fi Dmitri Patrușev, fiul fostului șef al FSB Nikolai Patrușev.

„Medvedev nu are acum nicio șansă. Cat despre fiul lui Patrushev, tatăl său vrea să-l vadă preşedinte. El este cel care își dorește asta. Are Patrușev vreo sansa? Ipotetic există. Dar nu este singur acolo”, a spus Budanov, conform Stirileprotv.

Citeşte şi: Franţa va livra Ucrainei un sistem Crotale de apărare aeriană cu rază scurtă

Șanse mai mari le-ar avea însă Serghei Kirienko, prim adjunct al şefului Administraţiei prezidenţiale ruse, considerat „administratorul” teritoriilor ocupate din Ucraina.

„Kirienko se vede deja în fotoliu. El se vede succesorul unui astfel de transfer de putere mai mult sau mai puțin pașnic”, a spus Budanov.

Întrebat dacă mai sunt și alți candidați, Budanov a spus că: „Să ne oprim la astea deocamdată. Să mai așteptăm puțin.

Citeşte şi: Vladimir Putin recunoaşte problemele de pe frontul din Ucraina şi cere un plan ferm. „Acum sunt noi provocări. Sunt serioase, semnificative”