Lupte crâncene între armeni şi azeri. Un oraş din Azerbaijan a fost lovit puternic cu rachete

Luptele între armata azeră și separatiștii armeni din Nagorno-Karabah susținuți de armata armeană cresc în intensitate și se extind. După bombardamentele intense asupra capitalei regiunii, Stepanakert, armenii au contraatacat puternic cu foc susținut de artilerie și rachete asupra Gandja, cel de al doilea oraș ca mărime din Azerbaijan.

RomaniaTV.net
04 oct. 2020, 19:36
Lupte crâncene între armeni şi azeri. Un oraş din Azerbaijan a fost lovit puternic cu rachete

Armenii susțin că au țintit doar infrastructură militară (un aerodrom militar și o bază aeriană), în timp ce azerii susțin că au fost atacate zone rezidențiale și s-au semnalat distrugeri puternice ale infrastructurii civile vitale.

Al doilea oraş din Azerbaidjan, Gandja, este „sub tirul” forţelor armene, a anunţat duminică Ministerul azer al Apărării, în timp ce autorităţile din regiunea separatistă Nagorno-Karabah afirmă că au distrus un aeroport militar, relatează AFP şi Reuters.

Citeşte şi: Război total, bombardamente intense cu artilerie şi drone. Sunt sute de morţi VIDEO

„Oraşul azer Gandja este sub focul forţelor armene”, a anunţat ministerul pe contul său de Twitter.

Armenia a negat că a tras spre Azerbaidjan, dar liderul Nagorno-Karabah a spus că forţele sale au distrus o bază militară aeriană din Gandja.

„Unităţile militare permanente localizate în mare oraşe din Azerbaidjan sunt de acum ţinte ale armatei”, a spus liderul din Nagorno-Karabah, Arayik Harutyunyan.

Citeşte şi: UPDATE: Atac violent al fortelor azere asupra combatanţilor armeni VIDEO

Sirenele de alarmă au sunat în jurul orei locale 09.30 (05.30 GMT) în oraş, după care au avut loc mai multe explozii.

Ministerul Afacerilor Externe al republicii autoproclamate a anunţat că este vorba de „tiruri cu rachete”, potrivit agenţiei ruse Interfax.

Potrivit MAE local, forţele azere au „vizat clădirea reţelei electrice” în noaptea trecută. Totuşi, în centrul oraşului distrugerile rămân limitate, a constatat o echipă a AFP, înainte ca loviturile să se reia duminică dimineaţă.

Citeşte şi: RĂZBOI ÎN CAUCAZ. Contraofensiva armeană, filmată în Nagorno Karabah, poziţiile azere sunt luate cu asalt VIDEO

Ministerul Apărării din Azerbaidjan a precizat că oraşele Terter şi Horadiz din apropierea frontierei de facto cu Nagorno-Karabah, au fost vizate de tiruri susţinute cu obuze, în timp ce armata din regiunea separatistă afirmă că cel mai mare oraş şi capitala sa, Stepankert, a fost din nou bombardată în cursul dimineţii..