Lupte în Ucraina. Separatiştii denunţă un nou atac armat în Doneţk

Separatiștii pro-ruși au denunțat sâmbătă o nouă ofensivă a artileriei ucrainene în câteva localități aflate sub controlul insurgenților în regiunea Donețk.

RomaniaTV.net
05 nov. 2016, 15:25
Lupte în Ucraina. Separatiştii denunţă un nou atac armat în Doneţk

Conform purtătorului de cuvânt al auto-proclamatei republici populare din Donețk, Edurad Basurin, forțele guvernamentale au lansat în ultimele 24 de ore aproximativ o mie de obuze și tiruri de mortieră.

Soldații ucraineni au atacat zonele aflate sub controlul separatiștilor cu tancuri, blindate, lansatoare de grenade și arme de foc.

Un civil a fost rănit în atacuri, mai multe case au fost distruse și câteva zeci de locuințe au rămas fără curent electric, au anunța separatiștii.

Citeşte şi Ucraina: Comandant militar ucis în Doneţk

Potrivit Ministerului Apărării de la Kiev, aproximativ 200 de soldați au fost uciși de la începutul anului în conflictul din estul Ucrainei, unde guvernul de la Kiev susține că participă și aproximativ 6.000 de soldați ruși pentru a-i susține pe separatiști.

În septembrie, ambele tabere au căzut de acord, la Minsk, asupra încetării focului în trei localități, Luganskaia, Petrovkoie și Zolotoe, însă acordul nu a fost respectat.