Lupte intense în Ucraina: Separatiştii au pierdut aeroportul din Lugansk

Avariat şi închis de mai multe săptămâni, aeroportul de la Lugansk se afla sub controlul loialiştilor, dar a devenit aproape inaccesibil din cauza prezenţei forţelor separatiste în jur. El era prezentat ca unul dintre punctele importante ale apărării separatiştilor pe drumul către Lugansk.

14 iul. 2014, 08:59
Lupte intense în Ucraina: Separatiştii au pierdut aeroportul din Lugansk

„Statul Major al operaţiunii antiteroriste i-a raportat preşedintelui Petro Poroşenko faptul că militariii ucraineni au sosit, în urma unor lupte, pe aeroportul de la Lugansk”, a anunţat preşedinţia pe pagina de Facebook.

Un purtător de cuvânt militar, Oleksii Dmitraşkivskii a declarat ulterior că aviaţia ucraineană a efectuat atacuri în apropierea aeroportului, dar şi în apropierea altor două localităţi din regiunea Lugansk, şi anume Izvarine şi Lisiceansk, asupra unor trupe şi material aparţinând insurgenţilor.

Vladimir Putin, ameninţări dure la adresa Ucrainei

„Ministrul apărării” rebel Igor Strelkov a declarat duminică seara agenţiei publice ruseşti RIA Novosti că „lupte intense” erau în curs la periferia Luganskului, unde forţele ucrainene au mobilizat, potrivit acestuia, zeci de tancuri.

În noaptea de duminică spre luni, după ce a anunţat preluarea controlului asupra aeroportului, Statul Major al operaţiunii forţelor guvernamentale ucrainene a anunţat că rebelii au tras o salvă de rachete de tip Grad asupra unor poziţii loialiste, afirmând totodată că nu a suferit pierderi.