Lupte pe aeroportul Kramatorsk: Un elicopter Mi-8 a explodat. Ucraina anunţă „AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL”

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Confruntări armate au fost semnalate pe aeroportul din Kramatorsk, controlat de autorităţile ucrainene, unde un elicopter a explodat în urma unor focuri de armă. SUA ameninţă Rusia cu noi sancţiuni, Ucraina se teme de o invazie rusească.

RomaniaTV.net
25 apr. 2014, 10:01
Lupte pe aeroportul Kramatorsk: Un elicopter Mi-8 a explodat. Ucraina anunţă „AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL”

UPDATE 14.00: SUA se vor consulta cu principalii lideri europeni în cursul zilei de vineri pe subiectul posibilelor noi sancţiuni împotriva Rusiei, a anunţat vineri preşedintele american Barack Obama, aflat într-o vizită la Seul, a doua etapă a turneului său asiatic după Japonia, relatează AFP. Barack Obama a declarat că va avea o abordare comună cu aliaţii săi din Europa, deoarece Washingtonul a ajuns la concluzia că Rusia nu a făcut nimic pentru a transpune în practică acordul semnat săptămâna trecută la Geneva cu privire la detensionarea situaţiei din Ucraina.

Potrivit Reuters, Obama urmează să aibă mai multe convorbiri telefonice cu lideri europeni în încercarea de a face UE să impună noi sancţiuni împotriva Rusiei. Liderul american ar urma să discute cu preşedintele francez Francois Hollande, cu prim-ministrul britanic David Cameron, cu cancelarul german Angela Merkel şi cu premierul italian Matteo Renzi. Conform unor surse diplomatice, Casa Albă ar fi dezamăgită de reticenţa unor ţări europene, între care şi Germania, de a extinde sancţiunile economice contra Rusiei, scrie RIA Novosti. Statele Unite ale Americii ar putea să adopte, în mod independent, o nouă rundă de sancţiuni împotriva Rusiei, dar preferă să acţioneze în mod concertat cu Uniunea Europeană pentru ca impactul real asupra economiei şi pieţei ruse să fie mai puternic, afirmă sursele citate de agenţia rusă de presă.

În acelaşi timp, Reuters notează că nu a reuşit să obţină vreun comentariu de la oficiali de la Casă Albă cu privire la posibile sancţiuni suplimentare contra Moscovei.

UPDATE 13:50 Potrivit Centrul de Investigatii Militare, elicopterul Mi-8 al forțelor de securitate din Ucraina urma să decoleze atunci când a fost distrus. Echipajul a părăsit de urgenţă elicopterul. Ultima persoană care a părăsit bordul a fost comandantul echipajului, care a reuşit să deturneze cursul elicopterului. Acesta s-a ales cu clavicula ruptă.

UPDATE 13:34 Administrația prezidențială a decis că, în cazul în care trupele rusești vor trece frontiera ucraineană, acest lucru va fi catalogat drept o invazie militară și respectiv, vor fi luate măsurile corespunzătoare.

UPDATE 13:31 Elicopterul din Kramatorsk a fost împușcat de un lunetist. Potrivit Censor.net, șeful UTA, Vasili Krutov, a confirmat informaţiile. Mai mult, el a declarat că în urma exploziei, echipajul elicopterului a avut de suferit.

Potrivit directorului Centrului pentru Studii Militare, Dmitri Popov, în urma confruntărilor un elicopter a explodat, relatează unian.net. Totodată, el a menționat că în urma exploziei nu au fost înregistrate victime, iar pilotul a reușit să sară din elicopter.

Citeşte şi Rusia, acuzată că vrea să declanşeze AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL

Presa rusă scrie că pe aeroportul din Kramatorsk, Ucraina, au loc confruntări armate. Potrivit RIA Novosti, acolo au fost auzite focuri de armă, dar nu există informaţii despre victime. Aeroportul din Kramatorsk este sub controlul autorităţilor ucrainene.

Rusia vrea să declanşeze al treilea război mondial prin ocuparea ‘militară şi politică’ a Ucrainei, creând astfel un conflict care se va întinde în restul Europei, a declarat vineri premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk, transmite Reuters.

‘Încercările Rusiei de a declanşa un conflict militar în Ucraina vor conduce la un conflict militar în Europa’, a spus vineri premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk membrilor cabinetului în cadrul unei şedinţe., potrivit

‘Lumea nu a uitat încă Al Doilea Război Mondial, dar Rusia deja vrea să înceapă al treilea război mondial’, a mai spus Arseni Iaţeniuk cu acelaşi prilej.

EXPLOZIE de proporţii lângă ODESA. Şapte persoane au fost rănite VIDEO