Lupte sângeroase în Zimbabwe între forţele de ordine şi partidul aflat la putere UPDATE

Publicat: Miercuri, 01 August 2018 18:45 // Actualizat: Miercuri, 01 August 2018 22:58 // Sursa: romaniatv.net

Cel puţin un manifestant a fost ucis miercuri în confruntări între forţe de ordine şi susţinători ai opoziţiei, care acuză Comisia Electorală de fraude, după ce a anunţat că partidul aflat la putere în Zimbabwe din 1980, Zanu-PF, a obţinut majoritatea absolută în Adunarea Naţională.

UPDATE: Cel puţin trei morţi în confruntările militare

Un bărbat a căzut sub tirurile unor militari care au deschis focul cu gloanţe reale, a constatat un fotograf al AFP. Anterior, poliţia folosise gaze lacrimogene şi tunuri cu apă în încercarea de a dispersa o mulţime adunată în faţa sediului temporar al Comisiei Electorale, care a ripostat cu tiruri cu pietre.

”Nu vrem militarii în stradă. Ei nu ne vor face să tăcem cu puşile lor”, a avertizat Beridge Takaendesa, un fost agent imobiliar în vârstă de 43 de ani.

Preşedintele în exerciţiu Emmerson Mnangagwa, care i-a succedat în noiembrie lui Robert Mugabe, îndepărtat după aproape 40 de ani de putere printr-o lovitură în forţă a armatei şi a partidului său, a lansat un apel la calm.

”A venit timpul să se dea dovadă de responsabilitate, iar mai înainte de toate a venit vremea păcii. În această perioadă crucială, îndemn pe toată lumea să înceteze să facă declaraţii provocatoare (...). Ar trebui să dăm dovadă de răbdare şi maturitate” aşteptând rezultatele definitive, a scris el pe Twitter.

Scrutinele din perioada Mugabe au fost pătate cu regularitate de fraude şi violenţe.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8430
RON
15 Jul
noapte 15 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H