Lux de România: Poşete Aston Martin şi Jaguar, confecţionate într-un atelier din Alba

Într-un atelier de marochinărie din judeţul Alba se confecţionează accesorii pentru mai multe branduri celebre. Obiectele care trec prin mâinile marochinarilor şi de 40 de ori pleacă cu un preţ din fabrică de opt ori mai mic decât cel din magazinele în care se vând.

RomaniaTV.net
23 ian. 2012, 11:11
Lux de România: Poşete Aston Martin şi Jaguar, confecţionate într-un atelier din Alba

Mai nou, în Alba se confecţionează genţi de voiaj pentru colecţiile Aston Martin şi Jaguar, iar vânzările acestor producători au crescut cu 20%, scrie incont.ro.

Când ajung în magazin, preţurile sunt şi de opt ori mai mari decât atunci când au ieşit de pe poarta fabricii. „O geantă iese de la noi undeva la 100 de euro şi poate să ajungă în marile magazine până la 600 de euro”, a spus Ana Maria Popa, manager exporturi al fabricii.

Croitorii nu lucrează decât cu un anumit tip de piele. „Se recunoaşte în această piesă stilul tradiţional britanic, pielea tăbăcită vegetal şi culorile din gama natur”, spune Constantin Chesculescu, administratorul fabricii. Obiectele trec şi de 40 de ori prin mâinile croitorilor până sunt împachetate pentru livrare. Fiecare comandă defineşte clientul. Italienii preferă culorile vii, nemţii aleg negru şi maro, iar britanicii apreciază nuanţele naturale.

De asemenea, la Baia de Arieş, o firmă de confecţii sport a reuşit să cucerească piaţa europeană. “Procentul cel mai mare îl livrăm pe piaţa Germaniei, avem şi pentru Italia şi pentru Franţa”, spune Mariana Terhes, director tehnic. Cele 160 de angajate se pot lăuda că au croit şi cusut haine pentru firme de renume ca Benetton, Goretex sau Lotto.