MĂCEL pe mare. Descoperire şocantă a poliţiştilor de frontieră

Publicat: Marţi, 20 Ianuarie 2015 08:53 // Actualizat: Marţi, 20 Ianuarie 2015 08:53 // Sursa: romaniatv.net

Aproximativ o tonă şi jumătate de peşte din speciile calcan şi rechin a fost confiscată de poliţiştii de frontieră constănţeni.

Foto: tvlitoral.ro

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acționat pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competență, identificând doi cetățeni străini, un bulgar de 69 de an și un turc de 39 de ani, care transportau, cu o autoutilitară, cantitatea de 390 kilograme pește din specia calcan fără documente justificative, potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Extinderea cercetărilor în acest caz a condus la descoperirea altor 905 kilograme pește din specia rechin care fuseseră procesate fără autorizație, în Portul Turistic Tomis din municipiul Constanța, de către membrii de echipaj ai unui pescador sub pavilion România.

În data de 18.01.2015, în jurul orei 12.00, polițiștii de frontieră din cadrul G.N. Constanța au desfășurat un plan de acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competență, oprind pentru control o autoutilitară marca Mercedes model Sprinter, înmatriculată în R. Bulgaria, în care se aflau două persoane de sex masculin.

"Cei doi bărbați au declarat că au achiziționat peștele de la comandantul unui pescador sub pavilion România, aflat în Portul Turistic Tomis, cu scopul de a-l transporta în Bulgaria. Ca urmare, polițiștii de frontieră au extins cercetările, depistând la bordul pescadorului cantitatea de 905 kilograme pește din specia rechin, care fusese procesată fără autorizație de membrii echipajului. La acțiunea polițiștilor de frontieră constănțeni au mai participat reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinară Constanța și Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, care au constatat faptul că 392 kilograme de pește din specia rechin erau improprii consumului", se arată în comunicat.

În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de 'procesarea fără drept a produselor obținute din pescuit și acvacultură' și 'deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui, icrelor sau produselor din pește', fapte prevăzute și sancționate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată și aprobată prin Legea 317/2009.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
braconaj calcan poliţia de frontieră rechin
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 ian 12:37
Răspunde | Votează email 0 email
Petofi Maria
Noutate absoluta, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
20 ian 09:24
...şi rechin a fost confiscată de poliţiştii de frontieră constănţeni. Citește mai departe… …read more ...
20 ian 09:09
... .recentcomments a{display:inline !important;padding:0 !important;margin:0 !important;}
ultimele stiri


Just another WordPress...
1
EUR
4.7525
RON
18 Mar
noapte 8 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H