MĂCELUL DE LA PERLA: Cele trei victime de la Floreasca, în stare stabilă. Două operate, la Elias

Cele trei victime internate în Spitalul de Urgenţă Floreasca, din Capitală, sunt la terapie intensivă, stabile, fără leziuni ale organele interne, deşi gloanţele au trecut ori s-au aprit foarte aproape de acestea. În axcelaşi timp, două dintre cele trei care au fost internate la Spitalul Elias au fost operate.

RomaniaTV.net
05 mart. 2012, 20:24
MĂCELUL DE LA PERLA: Cele trei victime de la Floreasca, în stare stabilă. Două operate, la Elias

În cazul unui bărbat în vârstă de 50 de ani, internat la Spitalul Floreasca, glonţul a avut o traiectorie stranie. A intrat prin partea dreaptă foarte apoape de ficat, dar fără să lezeze acest organ. Bărbatul ar putea fi operat marţi sau miercuri, a spus coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

Una dintre femei a fost rănită în zona abdominală, inghinal, glonţul oprindu-se aproape de un grup de vase (aortă, venă, nerv). Acesta ar putea fi operată luni noapte sau marţi dimineaţă, a adăugat medicul.

La cea de a treia victimă internată la Floreasca, tot o femeie, glonţul a intrat în abdomen şi a ricoşat de coaste după care a intrat prin partea inferioară a sânului şi a ieşit prin partea superioară a acestuia. Femeia are şi o contuzie pulmonară. Va fi operată probabil tot marţi, specialiştii vor decide momentul intervenţiei, a mai spus Opriţa.

Două dintre cele trei victime împuşcate în coaforul din complexul Perla, care au fost duse la Spitalul Elias, au fost operate, uneia i-a fost imobilizat piciorul în aparat gipsat, a declarat, luni, pentru Mediafax, directorul medical al Spitalul Univeristar de Urgenţă Elias, dr. Dana Safta.

În intervalul 18.15 şi 18.25 la Spitalul Elias au fost aduse trei victime ale agresiunii din coaforul din zona complexului Perla.

Este vorba despre o femeie de 32 de ani care a fost împuşcată în coapsa dreaptă, fără retenţie de glonţ. Ea a fost operată, a mai spus directorul medical. A doua victimă, un bărbat în vârstă de 56 de ani, are o plagă împuşcată în genunchiul stâng. În aces caz, glonţul a rămas în picior, iar bărbatul a fost dus direct în sală şi urmează să fie operat, a adăugat medicul Dana Safta.

A treia victimă este o femeie, în vârstă de 40 de ani, cu plagi împuşcate la ambele gambe, fără retenţie de glonţ, cu fractură de tibie, care a fost imobilizată în aparat gipsat.

Toţi pacienţii sunt stabili şi, în urma evaluărilor făcute, nu sunt identificate leziuni care le-ar putea pune viaţa în pericol.

Potrivit conducerii unităţii sanitare, în situaţiile din care rezultă mai multe victime, cum ar fi accidente colective de muncă, accidente rutiere sau atacuri, aşa cum este cel produs luni seară, victimele sunt distribuite spitalelor de urgenţă apropiate de locul producerii evenimentului şi în care sunt pregătite şi echipate să răspundă acestui gen de solicitari. „Exact aşa s-a întâmplat în această seară, victimele fiind distribuite Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti şi Spitalului Universitar de Urgenţă Elias”.

Opt persoane au fost împuşcate cu armă cu glonţ, de un agent de poliţie, Gheorghe Vlădan, a cărei soţie lucra la un coafor din zona complexului Perla, în centrul Capitalei.

Soţia lui Vlădan, Florina, şi casiera unităţii au fost ucise. Agentul a fost reţinut, sub acuzaţiile de omor calificat şi deosebit de grav, tentativă de omor calificat şi deosebit de grav.