Machiajul tenului acneic: Ce produse trebuie să foloseşti

Probabil una dintre cele mai frecvente întrebări, în materie de îngrijire facială este: oare machiajul poate cauza acnee? Răspunsul este foarte simplu și clar: Nu. Specialistul ideisanatoase.ro, Alina Crisu, ne explică în detaliu cum trebuie să ne machiem dacă avem un ten cu probleme și care sunt produsele pe care trebuie să le alegem.

RomaniaTV.net
27 oct. 2017, 10:26
Machiajul tenului acneic: Ce produse trebuie să foloseşti

Anumite produse cosmetice pot provoca, în funcție de concentrația diferitelor ingrediente, reacții alergice, însă nici vorbă de acnee. Acneea este o afecțiune inflamatorie la nivelul pielii cauzată de un dezechilibru la nivel hormonal. Apariția acesteia are loc în special în perioada de pubertate, când corpul nostru trece de la copil la adult.

Citeşte şi Secrete pe care dermatologii le au pentru o piele frumoasă. Vei fi uimită de punctul 5

„Dacă ai un ten sensibil și/sau cu tendințe acneice evită produsele cosmetice care conțin substanțe „iritante” cum ar fi alcoolul și parfumul. Recomandat este ca atunci când îți alegi produsele pentru machiajul zilnic să nu folosești fond de ten pe bază cremoasă, pudră compactă-cremoasă sau cele cu putere mare de acoperire care conferă tenului un aspect încărcat, de mască. Înțeleg dorința de a ascunde imperfecțiunile existente și sunt foarte bucuroasă că pe piața produselor de machiaj există din ce în ce mai multe opțiuni, sănătoase și mult mai „ușoare” pentru ten”, ne-a explicat Alina Crisu, specialist în make-up, care ne-a indicat care sunt pașii de respectat în machiaj atunci când ai un ten cu probleme.

Citește continuarea pe ideisanatoase.ro.