Macovei: Actualizarea listelor electorale e un demers ilegal. USL va scoate oamenii în stradă?

Monica Macovei cataloghează actualizarea listelor electorale pe care o va face Guvernul drept un "demers ilegal". Vicepreşedintele PDL spune că listele "fabricate" de Victor Ponta nu ar trebui luate în calcul de Curtea Constituţională şi se întreabă retoric: "Dacă nu va reuşi răsturnarea refrendumului, va scoate USL oamenii în stradă, după metode comuniste?".

RomaniaTV.net
05 aug. 2012, 11:20
Macovei: Actualizarea listelor electorale e un demers ilegal. USL va scoate oamenii în stradă?

Eurodeputatul Monica Macovei reia atacul la adresa premierului Victor Ponta, pe care îl acuză că ar lua dreptul românilor din străinătate de a vota.

„Ponta nu poate lua dreptul românilor din străinătate să voteze sau să ceară sa nu fie incluşi la stabilirea cvorumului, aşa cum nu poate accepta propunerea ilegala a primarului PSD din Bacău să nu mai fie incluşi pe listele electorale cei care au cărţile de identitate expirate. Aceste drepturi nu pot fi luate românilor din dorinţa bolnavă a USL de a deţine puterea absolută”, scrie Macovei pe blogul său, afirmând că premierul schimbă regulile în timpul jocului:

„Ponta şi USL încearcă acum să „actualizeze” listele electorale – un demers ilegal, cât timp referendumul s-a consumat.  Curtea Constituţională a cerut listele electorale permanente actualizate „în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012”. Adica listele folosite deja, nu cele pe care se pregătesc Ponta şi USL să le fabrice în aceste zile. Potrivit legii, se iau în consideratie listele actualizate la data de 11 iulie, adică la cinci zile de la stabilirea datei referendumului. Toate demersurile făcute ulterior sunt ilegale. Rezultatul referendumului-capcană a schimbat calculele USL şi a adancit haosul şi ilegalitatea”.

Vicepreşedintele democrat-liberal face trimitere la „metodele comuniste” şi la Revoluţia Rusă din 1917, susţinând că în cazul unui eşec, USL va trece la proteste orchestrate.

„Antonescu a declarat aseară la postul inculpatului Voiculescu că, dacă preşedintele Băsescu nu era suspendat (a se citi demis), la toamnă am fi avut violente sociale. Asta ne indica o alta etapă a planului USL. De unde ştie Antonescu că urmau violenţe sociale la toamnă? Amintesc că Viorel Hrebenciuc a recunoscut public ca protestele din ianuarie-februarie au fost orchestrate de USL. Şi atunci, se pregateste USL să scoată oamenii în stradă dacă nu obtine răsturnarea scorului la referendum? Adică să foloseasca metodele revoluţiei comuniste din 1917 din Rusia?”, scrie Monica Macovei.