Macovei: Condamnarea lui Voiculescu în primă instanţă, dovada unui dosar bazat pe probe reale

Europarlamentarul PDL Monica Macovei consideră că decizia primei instanţe de a-l condamna pe Dan Voiculescu la 5 ani de închisoare cu executare reprezintă dovada un dosar bazat pe probe reale, nu a unui dosar politic.

RomaniaTV.net
27 sept. 2013, 10:27
Macovei: Condamnarea lui Voiculescu în primă instanţă, dovada unui dosar bazat pe probe reale

„Judecătorii şi procurorii corecţi şi profesionişti trebuie felicitaţi şi încurajaţi. Nimeni nu trebuie să cedeze ameninţărilor lui Voiculescu. Toţi politicienii anchetaţi şi condamnaţi au spus că sunt victime, că li s-au fabricat dosare politice. Gata, nu-i mai crede nimeni! Avem deja o serie de politicieni condamnaţi, adică judecătorii au decis că sunt vinovaţi pe baza probelor strânse la dosar de procurori şi a probelor administrate în faţa judecătorilor. Este bine că justiţia funcţionează şi merge pe drumul corect, fără frică de politicieni. Numai aşa va creşte încrederea în justiţie”, se arată într-un comunicat de presă al europarlamentarului Monica Macovei.

Ea susţine că niciun procuror nu şi-ar permite să construiască dosare fictive, aşa cum niciun judecător nu şi-ar permite să condamne fără probe.

Citeşte şi Încă un proces pentru Dan Voiculescu. Vezi pentru ce trebuie să răspundă în faţa legii

„Judecătorii nu au motive să îşi rişte cariera, iar politicienii nu îi pot schimba, pentru că sunt numiţi pe viaţă. În plus, argumentele judecătorilor devin publice după motivarea deciziilor pe care le iau şi din ele rezultă probele pe care s-au bazat în luarea deciziei. Datoria lor de a face dreptate este faţă de societate, nu faţă de politicieni, oameni de afaceri sau alte persoane cu bani şi influenţă care la un moment dat sunt aduşi în faţa justiţiei”, a afirmat Macovei în comunicatul citat.

Europarlamentarul îl critică dur pe Dan Voiculescu şi susţine că acesta lansează ameninţări. „‘Şi lor le este adresată ameninţarea din declaraţia lui Voiculescu, preluând replica din Terminator, – ‘I will be back’ / ‘Revin’. Până acum, Voiculescu nu a făcut decât să îşi bată joc de justiţie, inclusiv atunci când a demisionat de două ori din Parlament doar pentru a-şi muta dosarul de la o instanţă la alta pentru a trage de timp şi pentru a scăpa de o hotărâre a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Iată că şi judecători de la Tribunalul Bucureşti l-au condamnat, pe probe”, a mai spus Macovei.

Care sunt bunurile lui Voiculescu puse sub sechestru asigurator

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat joi pe Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Lui Dan Voiculescu i se interzic mai multe drepturi civile pe o perioadă de trei ani, după executarea pedepsei. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Voiculescu, prima reacţie după condamnarea la cinci ani de închisoare în dosarul ICA