Macovei: Există riscul ca Titus Corlăţean să încerce să influenţeze justiţia

Fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei susţine că opiniile ferme ale ministrului desemnat al Justiţiei Titus Corlăţean în privinţa modului în care trebuie să lucreze procurorii reprezintă "un adevărat pericol" la adresa independenţei acestora, precum şi "un act de intimidare".

RomaniaTV.net
03 mai 2012, 13:18
Macovei: Există riscul ca Titus Corlăţean să încerce să influenţeze justiţia

Vicepreşedintele PDL Monica Macovei menţionează, pe blogul personal, că Titus Corlăţean ar fi declarat la sfârşitul lunii martie că procurorul care îl anchetează pe Adrian Năstase, „mentorul lui”, în dosarul Zambaccian ar trebui arestat dacă Năstase nu va fi condamnat.

„Opiniile ferme pe care Corlăţean le are în privinţa modului în care trebuie să lucreze procurorii («procurorul ar trebui arestat, dacă Năstase nu este condamnat») şi să răspundă pentru rechizitoriile pe care le întocmesc reprezintă un adevărat pericol la adresa independenţei procurorilor, un act de intimidare a acestora”, susţine Macovei, referindu-se la declaraţii ale lui Titus Corlăţean făcute, la sfârşitul lunii martie, la TVR Info.

În opinia fostului ministru al Justiţiei, este „inacceptabil ca un posibil ministru al Justiţiei să fie ferm convins că, dacă într-un dosar inculpaţii sunt achitaţi, procurorii trebuie arestaţi”.

Să nu uităm nici că Titus Corlăţean a făcut zid în jurul inculpatului Constantin Nicolescu, fiind prezent la mitingul de susţinere a acestuia, la Piteşti, alături de Ponta, Năstase, Severin, Hrebenciuc etc., la judecarea recursului împotriva măsurii arestării preventive dispuse de judecător. Există astfel riscul ca Titus Corlăţean să încerce să influenţeze justiţia, pentru ca membrii PSD să nu fie anchetaţi, arestaţi sau condamnaţi. Nu m-ar mira să aflăm din nou că la şedinţele de partid se decide cine să fie anchetat, ca pe vremea Rodicăi Stănoiu şi a lui Adrian Năstase”, a încheiat Monica Macovei.

Potrivit presei, Titus Corlăţean ar fi declarat, pe 21 martie, la TVR Info că „în sistemul magistraturii şi în sistemul public sunt probleme mari şi va trebui aplicată o balanţă comună pentru toţi”, calificând dosarul Zambaccian drept „o încălcare flagrantă a legii” şi precizând că procurorul de caz ar trebui arestat dacă Adrian Năstase nu va fi condamnat.