Macovei: Opriţi descentralizarea propusă de inculpatul Dragnea, e cadou pentru baronii USL, să aibă hălci mari

Europarlamentarul PDL Monica Macovei susţine că premierul Victor Ponta ar trebui ca, în loc să îşi asume răspunderea în Parlament pe descentralizare, să-l demită pe vicepremierul PSD Liviu Dragnea - "inculpatul" care a propus legea, potrivit Mediafax. În plus, potrivit Monicăi Macovei, Ponta ar trebui şi să răspundă solicitării societăţii civile de a dezbate proiectul.

17 nov. 2013, 13:32
Macovei: Opriţi descentralizarea propusă de inculpatul Dragnea, e cadou pentru baronii USL, să aibă hălci mari

„Inculpatul Liviu Dragnea împarte puterile şi banii în ţară după bunul lui plac şi în funcţie de interesele de grup şi de partid. Inculpatul Dragnea ar fi trebuit să plece din Guvern din momentul în care a fost trimis în judecată sub acuzaţii de fraudare a votului. În plus, şeful «celui mai cinstit Guvern» refuză să dezbată proiectul în Parlament unde, culmea, are majoritate de peste 70%, şi îşi asumă răspunderea asupra proiectului de descentralizare. Acest lucru înseamnă că prevederile vor intra mai repede în vigoare, iar baronii USL vor primi în câteva zile noi puteri generatoare de bani. Ponta simte că baronii USL nu mai au răbdare”, susţine Macovei.

Potrivit acesteia, graba Guvernului Victor Ponta de a trece proiectul de descentralizare prin asumarea răspunderii are doar o singură explicaţie: „presiunea baronilor locali a fost atât de mare, încât Ponta vrea să îşi cumpere liniştea dându-le puteri mai mari şi mai multe hălci din care să se înfrupte”. Ea adaugă că într-o societate în care politicienii respectă oamenii, „Dragnea ar fi trebuit exclus din Guvern pentru a nu afecta încrederea în Guvern şi pentru a nu exista suspiciuni că influenţează justiţia din calitatea de ministru”.

„Oamenii nu pot avea încredere că un ministru inculpat pentru fraude ia cele mai bune decizii pentru ei. În loc să meargă marţi în Parlament să îşi asume răspunderea asupra unui proiect propus de un inculpat, Ponta ar putea face două lucruri corecte din punct de vedere politic: să-l demită pe Liviu Dragnea şi să răspundă solicitării societăţii civile de a dezbate proiectul descentralizării, nu de a-l aproba în 3 zile prin asumare”, precizează Macovei.

Birourile Permanente ale Parlamentului au decis, vineri, că grupurile parlamentare pot depune amendamente la Legea descentralizării până luni ora 15.00 , iar şedinţa de plen pentru procedura asumării răspunderii Guvernului va avea loc marţi.

 

VEZI SI:

Parlament: amendamentele la Legea Descentralizării se depun până luni, iar marţi are loc procedura asumării