Macovei: Ponta a făcut o mare gafă. Incompatibilitatea lui Alistar era arhicunoscută

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, joi, la România TV că incompatibilitatea lui Victor Alistar, propus ministru delegat pentru transparență, este bine cunoscută, iar Victor Ponta a ignorat acest lucru.

RomaniaTV.net
03 mai 2012, 17:57
Macovei: Ponta a făcut o mare gafă. Incompatibilitatea lui Alistar era arhicunoscută

„Propunerea lui Victor Alistar în funcţia de ministru delegat pentru transparență a fost o mare gafa din partea lui Victor Ponta, pentru că incompatibilitatea acestuia este arhicunoscută. Este o decizie a Curţii Constituţionale pe care Victor Ponta a ignorat-o. Ponta l-a retras abia după ce a apărut informaţia în presă”, a spus Monica Macovei.

Victor Alistar are interdicție de a ocupa funcții publice timp de trei ani, până în 7 august 2012, ca urmare a actului de constatare a incompatibilității sale emis de Agenția Națională pentru Integritate, rămas definitiv în august 2009.

Premierul Victor Ponta a anunţat joi că îşi retrage propunerea de a-l nominaliza pe Victor Alistar ca ministru delegat în cabinetul său. Alistar va putea însă să-şi preia locul în noul guvern după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se va pronunţa definitiv şi irevocabil în ceea ce priveşte incompatibilitatea acestuia.

El a precizat că nu va face nici o nominalizare, dar ideea unui departament în subordinea Guvernului pentru transparenţă şi pentru relaţia cu societatea civilă rămâne în vigoare.