Macovei: Şansele USL de contestare sunt zero. Antonescu e într-o stare de nervi accentuată

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, marţi, că şansele USL privind contestarea la CCR a rezultatului referendumului privind demiterea lui Traian Băsescu sunt nule.  

RomaniaTV.net
31 iul. 2012, 11:07
Macovei: Şansele USL de contestare sunt zero. Antonescu e într-o stare de nervi accentuată

Şansele lor sunt zero de orice contestare. Listele electorale permanente sunt cele date de ministrul Rus, care este ministru PSD. Şi pe asta s-a jucat jocul, punct. Nu le-am făcut nici eu, nici mama, nici Băsescu listele electorale. Cred că domnul Antonescu, pur si simplu, este într-o stare de nervi accentuată şi nu vrea să plece de acolo„, a spus Macovei.

Macovei a precizat că datele recensământului din 2011 trebuie prelucrate, ele urmând să apară în 2013.

„Recensământul nu este prelucrat, el va fi prelucrat. Potrivit legii recensământului, vor apărea datele în 2013. Nu au cum să vină acum cu aceste date. El (recensământul din 2011 – n.r.) trebuie prelucrat. Suntem într-un joc în care se schimbă regulile în fiecare zi. Nu mai există nicăieri aşa ceva. Nu vor să accepte rezultatul şi în principal este vorba de PNL. Aseară, domnul Chiuariu spunea că vor să se aplice ordonanţa 41 nemodificată, nişte aberaţii juridice. În mod firesc, dacă nu există nicio faptă de corupţie sau de presiune sau de ameninţare sau de altceva de natură penală, şansele lor sunt zero la orice contestare”, a spus Macovei, citată de Agerpres.

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, marţi, că judecătorii CCR trebuie să aromonizeze, în luarea deciziei validării sau invalidării referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu, datele oferite de INS cu privire la recensământul din 2011, cu cele deţinute de MAI, precum şi cu cele oferite de instanţele judecătoreşti în legătură cu persoanele care şi-au pierdut temporar dreptul de a vota. 

„Apelul nostru către judecătorii CCR este de a-şi fundamenta decizia pe România reală, iar România reală este cea care este reflectată de actele oficiale ale instituţiilor care dimensionează capacitatea de vot a românilor şi evaluează numărul real al românilor care votează”, a explicat vicepreşedintele PNL.